Tallers de pasta fresca

BE aprén · febrer 2016

La Pentola
C/ Vicente Barrera Cambra s/n
Dm-Dv 8-00h Ds-Dg 10-1h
96 327 68 06

facebook / lapentolavalencia
lapentolavalencia.es

Algunes persones atribueixen la invenció de la pasta a Marco Polo en el segle XIII. No obstant això, la teoria més acceptada és que la pasta va ser creada a Orient Mitjà, introduïda a Sicília i més tard, estesa per tota Itàlia. Siga com siga, la pasta és una de les més aclamades exportacions italianes i un imprescindible per a tots. Veure a les mammas fer pasta en les portes de les cases dels pobles sicilians et fa comprendre la tradició, artesania i ritual que comporta.

La teoria és fàcil: aigua, ou i farina. En canvi fa falta més per a aconseguir el que anomenem pasta, eixos xicotets trucs que fan d’eixos tres ingredients tan senzills un plat deliciós. L’univers de la pasta és immens, n’hi ha llarga i curta, on a més de les formes més conegudes podem trobar fettuccine, chitarra, linguine, strozzapreti, gnocchetti sardi i un llarg etcètera on perdre’s.

A la Pentola impartim tallers perquè qualsevol puga transformar-se en una autèntica mamma italiana. Es tracta d’una sèrie de tres tallers, que es poden realitzar com a pack o de manera independent. Comencem pel més bàsic: els tipus de pasta i de farina. A continuació passem a la pràctica, primer amb la pasta llisa, després amb la pasta farcida i per a acabar, pasta de colors. Els tallers estan pensats per a passar una estona agradable en el nostre restaurant, reservat exclusivament per al taller, omplint-nos les mans de farina i aprenent d’aquesta tradició. Es realitzen amb un màxim de cinc persones per a poder practicar còmodament i és necessària inscripció prèvia per a poder tindre-ho tot organitzat. Cada taller tindrà una duració aproximada de noranta minuts. A pastar s’ha dit!

Taller 1. Pasta fresca llisa Dimarts 9 – 20:30h

Taller 2. Pasta fresca farcida Dimarts 16 – 20:30h

Taller 3. Pasta fresca de colors Dimarts 23 – 20:30h

Informació i reserves lapentola@lapentolavalencia.es

També pot interessar-te