Sal de Mar

BE actua · febrer 2016

Sal de Mar Onze poemes i un conte

Dissabte 20 – 18h
Diumenge 21 – 12 i 18h
Dissabte 27 – 18h
Diumenge 28 – 12 i 18h

LlueRNa Teatre
C/ Poetes Anònims, 1
96 389 93 89
facebook / Lluerna-Teatre
teatrelluerna.com

Text i foto: Companyia LlueRNa Teatre

Sal de mar és un espectacle pensat per apropar la poesia a les xiquetes i xiquets. En aquest cas, la poesia que ens parla de la mar i dels seus habitants, i de com la sal és a la mar, com la poesia és a la vida.

Mitjançant una selecció de poemes amb temàtica marina, volem motivar, les xiquetes i xiquets, a descobrir la poesia, tant la que escriuen les poetes i els poetes, com la que s’amaga en fets quotidians com el moviment de les fulles bressolades pel vent, el somriure d’una persona, un gest, el vol d’un ocell, el soroll de les onades en arribar a la platja…

Pensem que el teatre i el teatre de titelles fet en valencià és una ferramenta per difondre la nostra llengua i cultura, i en concret amb aquest espectacle hem volgut fer una tasca de difusió de la poesia, i alhora conscienciar sobre la necessitat de conservar i millorar el nostre entorn natural, la mar en aquest cas amb les seues criatures.

Amb aquest espectacle volem posar una eina a les mans de les i els professionals de l’ensenyament i les mares i pares per sensibilitzar els menuts i menudes vers la bellesa de les paraules i el coneixement del medi, la bellesa de la natura i la importància de tindre cura d’ella.

LlueRNa Teatre és una companyia especialitzada en teatre de titelles i creada en 1989 per Rosa Navarro i Josep M. Beltran. Una de les característiques principals de la companyia ha estat la investigació i desenvolupament de les tècniques tradicionals a partir de la creació de noves possibilitats d’interpretació i moviment, cosa que els ha fet assolir una manera de fer pròpia. Una altra de les seues característiques destacables és la utilització de diferents tècniques en cada un dels seus espectacles per tal d’obtenir la màxima expressivitat en les escenes i en els personatges. Durant la seua trajectòria han posat en escena 12 espectacles per a públic infantil/familiar i 1 per a públic adult.

“Apropa’t més al mar
Escolta el vent damunt les roques planes. I continua l’aigua, i continua
Si l’aigua, l’aigua
Quantes onades
dobleguen l’aigua…”

“L’onada s’alça i cau
Cau
Cau
L’onada”

“No et desanimes que tot en el món te remei. Jo t’ajudaré. Et regalaré un molinet i no caldrà més que li digues: Molinet mol i et donarà tot allò que amb el pensament hages desitjat. Quan en tingues prou només hauràs de dir-li: Molinet para de moldre.”

“Les plantes i animals de l’oceà saben que no hi podrien viure si no hi hagués sal a l’aigua del mar. I nosaltres, les per- sones, podríem viure sense la poesia, la gran i la petita, la dels grans poetes i la que ens envolta cada dia…”

“Per fer una poesia
s’agafa una P,
com pipa, platja, pedra”…

També pot interessar-te