Festimaclet

BE sona · febrer 2016

Festimaclet
Dissabte 13 de febrer – 22h
Plaça de Benimaclet

facebook / Joves de Benimaclet

Joves de Benimaclet som un grup heterogeni format per joves de diferents edats, tant naturals del barri com estudiants residents, que va nàixer fa aproximadament un any arran de la necessitat d’unir els joves amb l’objectiu comú de millorar i incentivar el barri. Ens reunim setmanalment per intercanviar idees, plantejar solucions a les necessitats del barri i proposar activitats, i en aquest sentit ja ens hem reunit amb representants de l’Ajuntament per transmetre’ls les inquietuds recollides com la necessitat d’una Casa de la Cultura i una biblioteca en condicions, entre altres propostes.

Durant el nostre primer any de vida hem dut a terme un concurs de còmics, amb la participació de més d’una vintena d’originals de participants de diferents edats. A més a més, hem celebrat la III edició del Concurs Audiovisual “Benimaclet Imaginacció”, que també ha estat exitós.

Algunes d’aquestes iniciatives s’han materialitzat amb el Festimaclet, que el pròxim 13 de febrer coincidint amb el carnestoltes de Benimaclet, organitzat per l’Assemblea de Veïns. És més conegut com a Moromaclet: enguany celebra la seua XXVIII edició. Aquest any, i per primer cop, Joves de Benimaclet hem volgut fer una aportació a aquesta festa del poble, i és per això que volem aprofitar per a presentar la primera edició del Festimaclet. Tot i que el Moromaclet continua tenint la mateixa força festiva i popular de les primeres edicions amb els gegants, els dimonis, les disfresses, les dolçaines, els tabals, els castellers, la proclama d’independència del poble i una gran actitud crítica, amb el temps ha anat perdent afluència. Després de la cercavila la festa a la plaça ha anat degenerant fins a arribar al moment en el qual es va prohibir l’entrada a la plaça quan se celebrava el Moromaclet. És per tot això que els Joves de Benimaclet volem recuperar l’espai i la festa, la tradició i la voluntat de ser poble.

El Festimaclet té com a objectiu complementar la festa del carnestoltes de Benimaclet i d’unir el barri. Es tracta d’un concert de música en valencià per col·laborar amb la creació d’un espai cultural que consolide la producció musical al País Valencià, amb una música combativa que ens permeta arribar a la normalització lingüística.

La jornada començarà al carrer Masquefa a les 19 h amb la cercavila de carnestoltes que organitza l’Assemblea de Veïns de Benimaclet. Com a darrer acte de les cercaviles es llegirà la proclama d’independència del Califat de Benimaclet a la seu de la mateixa Assemblea, acompanyats per les colles de tabaleters, els castellers i els tres gegants: Tirant, el moro Maclet i la geganta Cleta. Per continuar amb la festa i després de sopar, a les 22 h, tindrà lloc el Festimaclet.

Aquesta primera edició comptarà amb les actuacions de Skatuttipresto, que ens portaran el seu des del poble veí de Godella; els Pepet i Marieta, des d’Ulldecona, que aportaran un toc informal, personal i festiu, i Traficants de Sucre, originaris del barri, que estan gravant el seu primer disc de rock-ska que eixirà a finals del mes de març.

Quedeu tots convidats i convidades a assistir-hi. Perquè enguany serem més moros que mai!

Joves de Benimaclet

També pot interessar-te