Camí Vell d’Alboraia

BE conta · gener 2017

Benimaclet Conta
Un barri que conta la seua pròpia història
benimacletconta.com

Podreu trobar aquest lloc a…
Camí Vell d’Alboraia

Text i foto facilitats per:
AAVV de Benimaclet

El Camí Vell d’Alboraia era un camí que connectava el centre de la ciutat amb la població d’Alboraia, tenint com a referència d’accés, igual que el Camí Vell de Benimaclet, el Pont de la Trinitat. Des d’aquest pont s’arribava fins al que avui és l’encreuament del carrer Alboraia amb Primat Reig, on començava la part del camí que creua el nostre barri i el d’Orriols.

El camí transcorria amb moltes corbes entre els barris d’Orriols – Rascanya, Sant Llorenç, i Benimaclet, sent travessat per la séquia de Rascanya. Paral·lel a ell transcorria la via fèrria del Trenet que feia el recorregut Pont de Fusta – Rafelbunyol, la qual el travessava a l’altura del baixador de l’estació de Sant Llorenç. Aquest estava situat en l’actual avinguda Alfauir, a l’altura del Mercadona aproximadament. També connectava a la seua dreta amb el Camí Cases de l’Enginyer, que venia des de Benimaclet.

Algunes de les alqueries que podíem trobar en el recorregut eren: Les Cases de Copa, que es trobaven prop de l’encreuament entre el Camí Vell d’Alboraia i el Camí Cases de l’Enginyer. Apareixen anomenades en La Barraca, de Vicente Blasco Ibáñez. Al seu costat es trobava El Pellero, dit així perquè es dedicava a la venda de pells de conill. També en aquell entorn estava situada la font de Sant Llorenç. Una mica més apartada dels dos camins es podia veure l’alqueria La Puríssima, la qual va ser salvada del seu enderrocament durant la urbanització del PAI d’Orriols, dut a terme a la fi de la dècada dels noranta del segle passat i principis de la dècada passada, i va ser condicionada anys arrere per a centre de dia per a persones majors. Una vegada creuada la séquia d’Els Orriols, trobàvem l’alqueria Crema, que estava situada just on des de 1969 està l’Estadi del Llevant. Anteriorment, el camp de futbol estava al costat del riu, a prop de l’actual Pont de Fusta, i era conegut com El Vallejo.

Una vegada passat l’entorn de l’alqueria Crema, el camí s’endinsava ja en territori de la població d’Alboraia.

Associació de Veïnes i Veïns de Benimaclet

També pot interessar-te