Geo Poesia

BE art urba · juny 2016

foto: Enric de Gràcia

Geo poesia no és només un web sinó un lloc de crítica i raonament cap a la pèrdua de la poesia. Actualment els mitjans de comunicació i de masses han provocat la pèrdua dels objectes físics anomenats LLIBRES que van camí de la seva desaparició.

Aquest projecte de la salmantina Alba González, posa l’accent en la pèrdua del gènere poètic, per això, convida a tots (coneixedors o no de l’obra dels poetes que donen nom a molts dels nostres carrers) a arribar un poc més enllà, i és el medi físic en connexió amb les noves tecnologies el que propicia la necessitat de retornar al carrer.                   

Per tant, el web es mostra, a manera de joc, com un trencaclosques que has de resoldre amb audàcia o ajudant-te dels teus coneixements o els que pugues obtenir sobre els autors. Si proves a buscar informació sobre el moment històric en què va viure, el tipus d’escriptura i els temes sobre els quals parla, t’acostaran un poc més a l’enigma que has de resoldre: trobar al carrer del poeta una frase completa d’una de les seves poesies, de la qual tan sols et serà mostrat l’inici i el final.                  

A més, al carrer dels Poetes Anònims hi haurà una oda a les poetesses, ja que com ha passat al llarg de la història, han estat menys considerades. Hi trobaràs les que van tenir l’oportunitat de donar-se a conèixer, com homenatge a totes aquelles que van caure en l’oblit.                   

LA CAPSA de Geo Poesia                  

És possible que la forma que has tingut d’arribar fins a aquesta iniciativa hage estat mitjançant una caixa. Com s’explica a l’interior, “La caixa” de Geo Poesia preté ser un punt d’inflexió en la participació pública dins d’aquest projecte. Per a això es proposen un seguit de paraules que juntes formen un vers d’una coneguda poetessa, perquè, al teu gust, pugues canviar-la, col·locar-la i variar-la.                   

Per què versos de poetes? Segur que t’has adonat que tots els carrers plantejats en el recorregut tenen noms de poetes. Doncs si València és la ciutat que oblida els poetes, més ha oblidat les poetesses i per això i amb més raó considere necessari que siguen part de la proposta.                           

València sembla ser la ciutat que ha oblidat els poetes, carrers d’autors importants se situen a l’extraradi, en descampats o en llocs oblidats. La gent ja no llix poesia.                   

Geo poesia a Benimaclet és una oda a tots aquests poetes i una forma de reivindicar l’existència d’aquest gènere literari, convidant als transeünts a conèixer tant poetes coneguts com locals.                   

On he de col·locar la meva poesia? El carrer escollit és l’anomenat poetes Anònims, ja que qualsevol que tingue entre les seves mans una caixa de Geo Poesia podrà intervenir en aquest carrer de forma anònima, creant el seu propi vers a partir d’un altre. Per això, no et preocupes si no utilitzes totes les paraules o si no tenen un sentit lògic.                  

INSTRUCCIONS                   

  1. Per començar has de situar-te a València, al Barri de Benimaclet. Un cop allà busca al teu mòbil el web de Geo Poesia                   
  1. Els carrers a recórrer tenen noms de poetes, són els marcats al mapa.
  1. Ves a l’apartat GO! i comença triant un punt d’inici i un altre de final. Pots seguir el circuit marcat o fer-ho com més t’agrade.                   
  1. Relaciona els noms dels poetes amb les imatges i el mapa.
  1. Busca en el medi físic la poesia, en la imatge només apareix el principi i el final. Completa-la!
  1. Comparteix la teva experiència amb els altres en el Fòrum de Facebook. Comenta, penja fotografies, videos i el que més et vinga de gust.

També pot interessar-te