La Cabina

BE fent ciutat · desembre 2015

No et perdes…

La Cabina
Festival internacional de Mediometrajes
Del 5 al 15 de novembre 2015

facebook: lacabinafilmfest
web: lacabina.es

La Cabina-Festival Internacional de Mig- metratges de València celebra la seua octava edició amb una programació que alberga, com cada any, el millor cine inter- nacional d’entre 30 i 60 minuts en versió original subtitulada. De nou la Filmoteca de València i el Centre Cultural La Nau seran les seus principals d’aquest festival que es manté com a referència mundial en ser l’únic de caràcter internacional dedicat exclusivament al format del migmetratge.

Enguany La Cabina exhibirà la pel·lícula de l’actor i director nord-americà James Franco, Interior. Leather Bar, un film en què el director reimagina junt amb Travis Mathews els 40 minuts censurats i perduts del llargmetratge A la caza, interpretat per Al Pacino, com a punt de partida per a una exploració més ampla de la llibertat sexual i creativa. Igualment, el públic podrà gaudir per primera vegada en pantalla gran de la pel·lícula del director britànic Mike Leigh, Carrera de obstáculos, una comèdia frenè- tica i delirant. La directora Claire Denis també estrenarà a Espanya el seu migme- tratge Voilà l’enchaînement, una obra que aborda les misèries, els malentesos i els desacords que pot patir una parella al llarg dels anys.

Amb més de 334 pel·lícules rebudes, quasi 100 més que en l’edició anterior, la Secció Oficial creix i passen a ser 25 els migme- tratges que competeixen, un més que en 2014. El Festival amplia també les seues seccions paral·leles i incorpora dues no- ves: Amalgama, consagrada a pel·lícules de no-ficció i altres llenguatges: documental creatiu, cine experimental, vídeo-art, vi- deoclip… i Díptico Rock, dedicat a migme- tratges d’índole musical. Davant de l’èxit de l’últim any, es manté en aquesta edició la secció de Panorama Francés, en la que tres directors del país veí presenten la seua pel·lícula i participen en un debat posterior. Igualment continua integrant el festival la secció Inèdits, en la que s’exhibeixen obres de directors consagrats desconegudes per al gran públic, i La Cabina Dia Zero.

La Cabina ofereix al públic cine molt va- riat, tant per la seua procedència com pel gènere dels migmetratges: des del dra- ma històric de H (Lluís Galter, Espanya, 2014), l’humor absurd d’Uranes (Chema García Ibarra, Espanya, 2013) o el feno- men viral que ha aconseguit els 21 milions de reproduccions en YouTube i va ser pre- sentada en el Festival de Cannes de 2015 en la Quinzena de Realitzadors: Kung Fury (David Sandberg, Suècia, 2015); l’acció de Nocebo (Lennart Ruff, Alemanya, 2014) o el conflicte de la immigració i identi- tats que trobem en Terremere (Aliou Sow, Senegal-França, 2014). A més, el migme- tratge La isla a medio día (Philippe Prouff, França, 2014) adapta el relat homònim de Cortázar que ‘aconsegueix plasmar la ma- teixa sensació que l’escriptor va pretendre amb el relat’, afirma Carlos Madrid, direc- tor de La Cabina.

La qualitat dels migmetratges que confor- men la Secció Oficial de La Cabina 2015 ve avalada, a més, per cineastes com Abbas Kiarostami o Michael Haneke que van dir de Todo irá bien (Patrick Vollrath, Ale- manya i Àustria, 2015) que és una pel·lí- cula ‘impactant’ i ‘intensa i ben comptada. Excepcionalment ben interpretada. Una pel·lícula commovedora que captiva des del primer fins a l’últim segon’.

En el seu interés d’acostar al públic del fes- tival els creadors de les pel·lícules que s’ex- hibeixen eixos dies en la Filmoteca, aquesta edició comptarà amb la presència d’alguns dels directors dels migmetratges, els que presentaran els seus respectius films i parti- ciparan posteriorment en un breu col·loqui amb el públic assistent.

Olga Palomares

També pot interessar-te