Benimaclet Viu

fent barri · febrer 2016

Benimaclet Viu va nàixer, amb l’empenta de la comunitat educativa, l’any 2010 arran la necessitat de sumar esforços per fomentar l’ús social, incrementar la formació i estendre la difusió de la llengua i la cultura dels valencians, però tot això amb una forta base d’activisme social, vocació d’esdevenir espai de trobada i d’integració ciutadana, de millora de les condicions de vida i de recuperació del patrimoni cultural i natural. Anualment organitza la jornada Benimaclet t’Estime, la Fira de la Música en Valencià, La Nit de Sant Joan i la Festa Estellés, i puntualment ha fet Un Cant per l’Horta i Homenatge a Nosaltres els Valencians, a les quals cal sumar la construcció de la geganta Cleta, l’elaboració de la Ruta Segura i la participació en moltes altres iniciatives sorgides des del Benimaclet més insubmís.

La Universitat Lliure de Benimaclet és un projecte que busca compartir coneixements i reflexionar sobre la nostra realitat, una realitat que volem transformar i construir amb la participació dels ciutadans i ciutadanes. La Universitat Lliure de Benimaclet és un projecte impulsat des de la Plataforma Benimaclet Viu el qual manté una intensa activitat de xarrades i taules redones crítiques, formatives i de plena actualitat, a més d’impulsar el grup Teatre Lliure de Benimaclet, organitzar la nadalenca Mostra del Llibre i del Disc en Valencià i activitats com La Passejada de Jane i el Sarau d’Estiu de Música Tradicional, entre altres col·laboracions.

Benimaclet Viu App

Benimaclet Viu ha desenvolupat una nova aplicació per a dispositius mòbils per tal de comunicar i coordinar tot allò que s’organitza col·lectivament per la plataforma i els seus associats i col·laboradors. La pionera aplicació està basada en la plataforma LifList, totalment traduïda per la gent de Benimaclet Viu i disponible, de manera gratuïta, per als sistemes Android i iOS a través de les respectives botigues virtuals. L’aplicació es va presentar el passat 13 de desembre al marc de la III Mostra del Llibre i del Disc a Benimaclet celebrada al Centre Instructiu Musical de Benimaclet. A ella es poden consultar els esdeveniments, agendes, ubicacions i activitats temàtiques què encaixen amb els principis fundacionals de suport lingüístic, educatiu, social i cultural de Benimaclet Viu.

També pot interessar-te