No te metas con mi prima Fest

fent barri · febrer 2017

No Te Metas Con Mi Prima Fest
Festival Feminista d’Autoedició

Dissabte 11 de febrer 17:00h
La Tapadera (Carrer Salvador Almenar, 4)

evento /primafest

H:iH:iH:i - H:i

Festival Feminista d’Autoedició

El Prima Fest, és un espai feminista d’autoedició en el que trobar-nos i donar visibilitat al treball d’un col·lectiu d’artistes, que és minyonejat, marginat i silenciat, tant als circuits artístics tradicionals, com als alternatius. És per aquesta raó que pensem necessari portar endavant aquesta iniciativa, per trencar amb les dinàmiques de desplaçament a un segon lloc, en les que ens vegem immerses a la nostra quotidianitat professional i empoderar-nos.

La història de l’art està contada des d’un punt de vista masculí, als museus el treball de les dones sol ser una anècdota i a les exposicions la presència femenina no arriba mai a quallar o sol ser nul·la. Actualment són pocs els canvis que s’han anat donant a aquest respecte. Per això creguem necessari portar endavant i organitzar una iniciativa com aquesta, en la que posar de manifest les nostres bases i donar a conéixer les nostres propostes.

Entenem que en tractar-se d’una iniciativa feminista, en el que el principal objectiu és posar de manifest el treball de totes aquestes artistes arreu del territori, no pot ser mixta pel que fa a participació. Per descomptat, podrà assistir qualsevol persona i enriquir-se d’ell, donat que l’entrada està oberta a totes i tots.

Com va dir Simone de Beauvoir “Dona no es neix, s’arriba a ser-ho”. Nosaltres no hem triat ser dones, però la lastra masclista d’aquesta societat patriarcal ens ha socialitzat com a tals. Per això creguem que és important trobar-nos, empoderar-nos entre nosaltres, compartir experiències i crear vincles de sororitat. L’acollida i el suport que hem rebut per part de les artistes que de seguida s’han animat a participar en el festival, fent-nos arribar els seus treballs i donant-nos ànims per continuar avant, ens fa entendre que hui en dia, iniciatives com aquesta son molt necessàries.

Prima Fest compta amb una àmplia programació i participació on podreu trobar presentacions de fanzines, estands d’autoeditores, fotògrafes, il·lustradores, música en directe, poesia, una tatuadora mostrant el seu treball en directe, menjar vegà i moltes cosines amb ganes de compartir i passar-ho molt bé.

Us esperem a totes el dissabte 11 de febrer a partir de les 17 hores a l’espai La Tapadera (Carrer Salvador Almenar, 4), per a gaudir d’una jornada plena d’art, activisme i diversió. Us convidem a acostar-vos i conéixer de primera mà els treballs d’aquestes artistes que s’han desplaçat fins a València des de tot el territori, per mostrar que els seus magnífics treballs.

Por qué montamos el “No te metas con mi prima fest”?

  1. El ámbito artístico no se encuentra fuera del lastre de esta sociedad patriarcal.
  2. La historia del arte nos ha ninguneado, está contada en masculino y la actualidad no ha aportado grandes cambios, somos una anécdota en los museos y exposiciones donde la presencia femenina no llega a cuajar o directamente es nula, incluso en circuitos considerados como “alternativos”.
  3. Queremos romper con estas dinámicas de desplazamiento a un segundo plano en el que nos vemos sumergidas.
  4. “NO TE METAS CON MI PRIMA Fest”, un espacio feminista donde encontrarnos y dar visibilidad a nuestros trabajos.

També pot interessar-te