Yambú

BE sona · novembre 2016

Yambú

Música per quan la vergonya no t’impedeix alçar-te i ballar amb ganes!

facebook / YambuGrupo

youtube / pealnol79

Pròxims concerts

Dissabte 19 de novembre – 19h

Aniversari de La Gramola

C/ Baró de Sant Petrillo,

Qui sou i qui toca què? Doncs està el gran Rubén Barrera al baix i cors, JuanRa, enorme percussionista i que és l’última incorporació, el meu compare Maxime a la guitarra flamenca i jo mateix, Pedro, guitarra i veu.

Com descriuríeu la vostra música? Primer de tot cal aclarir que nosaltres, de moment, no toquem temes propis. Fem versions d’altres artistes. Ara mateix estem acabant el nostre primer “single” (sempre he volgut utilitzar aquesta paraula en una entrevista). Responent a la teua pregunta, la música que nosaltres toquem és la música que a nosaltres ens inspira, música d’artistes molt “del carrer” com Makandé o Els Delinqüentes… Però, sobretot, música amb molt bon rotllo, divertida i agafadissa, que agrada a tothom.

De què parlen les vostres lletres? Només puc parlar de l’únic tema propi que tenim. És una cançó que vaig compondre al meu germà major que va morir fa uns anys de càncer. Juanma va ser la meua inspiració en la música i em va ensenyar a estimar el flamenc. La meua gran frustració és que no estiga ací per a compartir amb mi tot açò (ell era percussionista i haguera sigut tot un somni tocar amb ell en Yambú). Però bé, sé que està en el cel gaudint amb el que fem!

Com trobeu inspiració? Doncs parlant del “single”, la cançó es diu Cielo y Tierra i bàsicament parla d’això, que en el record del meu germà trobe la meua inspiració. Una mica trista però bonica, molt bonica.

D’on ve el nom? Yambú és un tipus de rumba cubana. Com que nosaltres sobretot toquem rumbes, ens va cridar l’atenció el nom i amb ell ens vam quedar sense més.

Quines són les vostres influències? Doncs com deia: Juanito Makandé, Los Delinqüentes, Ketama… (flamenc fusió, rumba, reggae aflamencat…). Vaja, música 100% del carrer.

Descriviu-nos un assaig. Molt bon rotllo, cervesetes i, sobretot, gaudir moltíssim tocant.

En quin ambient toqueu més còmodes? Doncs la veritat és que els concerts en què ens sentim més a gust són en locals tipus La Gramola, on la gent està en “modus bailongo” i amb ganes de passar-ho bé. Tenim repertori per adaptar-nos a un altre tipus de locals on la gent està més per a escoltar, però a nosaltres ens agrada veure a la gent ballant i gaudint!

Aneu a cantar en la festa d’aniversari de la Gramola, aneu a fer un bon enrenou? I tant!! Amb permís de la Noe és clar!! L’objectiu és que la festa acabe en una conga que vaja des de la porta de la Gramola fins a la plaça… És la nostra casa. De fet, molta gent ens haurà vist assajar a la terrassa de la Gramola algun diumenge o algun dilluns a la vesprada.

Projectes en marxa? Volem gravar la cançó Cielo y Tierra amb la gent de Sessió de Micros Oberts per a donar-li difusió. Però, sobretot, volem posar-nos les piles component.

Banda sonora per a

Quedar-se adormit Salta, Tequila

Arribar tard a una cita Canela en rama, El Kanka

Enamorar-se en un bar La gatita presumida, Antílopez

Molta gent Come ranas, Seg. Social

Eixir de festa I Will Survive, Gaynor

Morir en pau Estoy viendo, Camarón

Entrevista per Julia Reoyo

També pot interessar-te