conFusión: convocatòria oberta!

fent barri · juny 2016

conFusión
Convocatòria oberta!

III edició Festival lliure d’expressió gratuïta
15-16 octubre Barri de Benimaclet

beniconfusionfest.es
facebook / beniconfusionfest

Pots participar com
– Artista o espai
– Voluntari
– Col·laborador
– Patrocinador

ConFusión festival ha obert la convocatòria per participar en la pròxima edició del festival. Està oberta fins al proper 15 de juny, i està dirigida a totes les persones que vulguen compartir les seves idees i els seus espais.

La tercera edició tindrà lloc el cap de setmana del 15 i 16 d’octubre. En aquests dos dies, espais privats i carrers es transformen en escenaris de múltiples disciplines que s’entremesclen i es confonen per a generar una exageració de propostes que porta al límit la necessitat d’elecció. Les representacions pretenen celebrar i fer visible l’ànima artística i cultural d’aquest barri, obrir les portes a altres cultures, unir forces entre projectes locals, crear cohesió i enllaços a nivell de barri, des del barri i estimular la participació ciutadana.

Aquest aconteiximent no té cap ànim de lucre i es realitza gràcies a la col·laboració i el respecte recíproc. Durant el festival no hi ha quotes de pagament, perquè el centre són les persones i el seu potencial, sense necessitat de vendre o posar preus. No obstant, això no vol dir que el que s’oferix no tinga un valor: tot el contrari. El fet de donar sense esperar res a canvi dóna encara més valor a tot el que artistes, espais i voluntaris comparteixen. Durant aquests dies volem que sigues tu qui dones un valor al que vius.

Com a novetat important enguany els participants poden apuntar-se a través de Orfheo, una plataforma creada per a gestionar les inscripcions a les convocatòries YBAs. Aquest web facilita la feina d’organització i dóna valor a les propostes dels participants, més enllà del festival. Orpheo és una comunitat concebuda perquè projectes artístic-culturals puguen trobar-se, conèixer-se i crear junts.

La convocatòria està dirigida a totes les persones que volen compartir les seves idees (músics, pintors, fotògrafs, malabaristes, col·lectius, monologuistes, poetes, realitzadors de video, etc.), així com a tots aquells que vulguen obrir el seu espai per a albergar algun esdeveniment (associacions, llars, tallers, balcons, baixos, terrasses, solars, terrats, etc.), o oferir façanes o persianes per regalar al barri nous colors. Qualsevol pot enviar la seva proposta i s’accepten tot tipus d’idees pròpies i originals de caràcter artístic que fomenten la integració, harmonia i convivència. És a través de la creativitat que les persones transmeten la seva visió amb més força, quan no posem límits al que podem dir o pensar, quan som lliures d’expressar i defensar qualsevol idea.

Aquest és un acte d’unió que pretén trencar el concepte de públic-privat, crear llocs on compartir amb desconeguts i apropar-nos entre tots. Volem mostrar l’interior de les cases del barri, com l’interior de les persones que l’habiten. Si vols, per exemple, albergar a casa teva una exposició o una actuació, no sigues tímid: t’ajudarem a trobar el que millor s’adapte al teu espai.

El Benimaclet confusió es fa possible cada any gràcies a la participació de persones que regalen el seu temps als altres. Totes les setmanes ens trobem i sempre hi ha lloc per a noves persones que vulguen participar en l’organització del festival. Aquest esdeveniment vol ser la demostració que entre tots, si cadascú compartix el que té i sent, tot comença a ser possible.

L’any passat hi hagué 275 propostes artístiques i van participar 72 espais. Si tens coses guardades en un calaix que no obres mai, si vols fer un debat a casa teva, si vols fer una idea realitat … anima’t a compartir i si tens algun dubte o suggeriment contacta amb nosaltres. Fes una ullada al nou web per veure com pots formar part d’aquest moviment.

També pot interessar-te