Encontres

fent ciutat · juny 2016

Encontres
Cultura als barris per a fer ciutat

10-11-12 de juny
TEM i plaça del Rosari
Barri del Cabanyal

encontrespicuv.org
facebook / PICUV
plataformaicuv@gmail.com

Del 10 al 12 de juny al barri del Cabanyal se celebrarà la primera edició d’Encontres, Cultura als Barris per a fer ciutat, un projecte organitzat i impulsat per PICUV, Plataforma d’Iniciatives Culturals Urbanes formada per 9 dels més destacats festivals urbans que es realitzen a la ciutat de València.

La primera edició d’Encontres veurà la llum exclusivament gràcies al treball i voluntariat dels organitzadors dels 9 festivals de la PICUV i la col·laboració del Teatre El Musical i la Regidoria d’ Acció Cultural de l’Ajuntament de València.

Com a tancament de la temporada, la Plataforma PICUV proposa la celebració d’aquesta trobada oberta a tots els públics, on presentar les propostes escèniques i artístiques més destacades, desenvolupades pels mateixos festivals durant l’any, conformant un esdeveniment que mostre la importància que aquests projectes tenen al calendari cultural de la ciutat.

Un dels objectius principals d’aquest encontre, és crear un espai de debat i reivindicació sobre els nous reptes que plantegen les dinàmiques participatives en la creació i gestió cultural des dels barris, dins dels models culturals actuals desenvolupats a les ciutats.

Des de PICUV es presenta aquesta trobada com una oportunitat per donar a conéixer als valencians aquestes iniciatives culturals i impulsar el desenvolupament de dinàmiques que puguen connectar a institucions, agents culturals i ciutadania.

PICUV va ser creada a juny de 2015, per a impulsar aquests projectes i està formada per 9 festivals que es desenvolupen a 5 districtes de la ciutat. Russafa, Cabanyal, Extramurs, Ciutat Vella i Benimaclet. Festivals com Russafa Escènica, Circuit Bucles, Districte 008, Cabanyal Íntim, Benimaclet conFusión, MUV! Circuit de Música Urbana, Intramurs, Ciutat Vella Oberta i Russafart atrauen milers de ciutadans cada temporada als barris. Més de 100.000 espectadors van passar per aquests en l’última temporada, molts d’ells ja consolidats amb una trajectòria de més de 5 edicions.

Teatre, dansa, música en directe, fotografia, arts plàstiques entre altres disciplines formaran part del programa, que durant tot el cap de setmana del 10, 11 i 12 de juny es desenvoluparà als diferents espais i sales del TEM, i en espais oberts com a la plaça del Rosari i en diferents carrers del Cabanyal durant tres dies.

Hi participaran diferents experiències, en una oportunitat de conéixer i reflexionar sobre iniciatives culturals desenvolupades en diferents territoris i la seua vinculació amb la ciutadania i la seua influència en l’entorn urbà. S’organitzaran diferents  xarrades i taules redones amb representants de projectes com La Mesa Ciudadana i Intermediae de Madrid, Redetejas de Sevilla, Olas de Energía de Sant Sebastià, Cabanyal Horta, PICUV de València i Puetas Abiertas de Rio de Janeiro.

Què aporta PICUV a la ciutat?

1 Suposen un model de gestió que optimitza els recursos per al desenvolupament de l’acció cultural en la ciutat.

2 Realitzen un model cultural més participatiu i vinculat a la ciutadania i als barris i districtes urbans de la ciutat.

3 Fomenten la creació de nous espais per a la projecció dels artistes locals.

4 Aporten una programació cultural anual de primer nivell.

També pot interessar-te