Sesión de Micros Abiertos

BE sona · desembre 2015

Obert a cantautors, poesia i versions

No et perdes…

Micro Abierto en el Kaf Café
Dimarts i dijous – 21:30h

El meu nom és David Sales, i des de 2011 porte la plataforma de promoció musical anomenada ‘Sesión de Micros Abiertos’. A més, organitze les nits de Micro Abier- to al Kaf Café des de finals de 2010 i al- guns concerts puntuals. Podríem dir que SdMA té una dimensió virtual que seria el canal de YouTube i les diferents xarxes socials des d’on promocionem els vídeos i diferents continguts, i una dimensió real, que és tot el treball que portem realitzant en col·laboració amb el Kaf Café.

Sesión de Micros Abiertos és una inicia- tiva cultural basada en la gravació i difusió de vídeos musicals en format acústic. Hem gravat quasi 500 vídeos i estem prop d’aconseguir els 4 milions de repro- duccions. Entre els artistes més destacats es troben: Rozalén, El Kanka, Muerdo, Pedro Pastor, Antílopez o Road Ramos, entre molts altres de gran qualitat. Molts d’ells són de València i freqüenten les nits de micro obert al Kaf Café com Luis Carrillo, Blue Caravan o Guille Dinnbier.

Com és una nit de micro obert? Els mi- cros oberts al Kaf Café són principalment per a poesia i música, encara que també hi ha hagut monòlegs i relats. Hi ha dues guitarres i dos micros que prestem als par- ticipants. La majoria dels músics canten les seues pròpies cançons, encara que tam- bé hi ha instrumentals de guitarra o de piano (perquè hi ha un piano de paret). I per descomptat, també es permet fer ver- sions o recitar poemes d’altres persones.

Com és la relació entre públic i par- ticipants? Tractem que hi haja sempre el màxim respecte pel qual estem fent i cap als músics. Si estem huitanta perso- nes reunides un dimarts o un dijous no és per fer el paperot. Hem sigut molt in- sistents amb el silenci des del principi i és una cosa que la gent ha anat entenent. Algunes nits puntuals el públic està més revoltós que altres, però això és normal.

Què fa especial cada sessió? La veritat és que s’ha convertit en un lloc de trobada entre amics, més enllà que vagen a parti- cipar o no. La gent gaudeix d’una estoneta de poesia i música i també es troba amb la seua gent. De fet, jo pense que ací radica l’èxit de tot. D’altra banda, la segona data setmanal no es va obrir amb la intenció que es repetira, sinó perquè la gent es re- partira, ja que hi ha hagut algun dimarts que no entrava més gent per la porta.

Alguna anècdota que vos haja passat durant una sessió? Home, anècdotes hi ha moltes. Algunes vegades algun amic m’ha apuntat noms falsos en la llista i he acabat cridant a gent inexistent com ‘JuanRa Voduro’, i tots s’han rist de mi. Això va ser graciós. També recorde el dia que Rozalén va vindre a tancar el micro obert. Això em va fer molta il·lusió.

Pot qualsevol persona formar part? L’únic requisit és l’actitud. No importa l’estil ni la qualitat. Eixa és la gràcia del micro obert. L’únic que demanem a qui vulga participar és respecte al públic i a la resta de participants. Tractar malament els instruments, cridar, insultar el públic, allargar-se excessivament… Això és el que no s’ha de fer. És de sentit comú.

Com puc participar com a músic o ar- tista? Per a participar cal vindre a partir de les 20.30h i apuntar-se en una llista. No fa falta portar res.

Puc tocar l’ukelele? Per descomptat! I el violí, la flauta o el triangle…

David Sales

També pot interessar-te