Productes fitoteràpics

BE salud · estiu 2015

No deixes de visitar…

Farmàcia San Petrillo

C/ Baró de Sant Petrillo, 15
facebook / farmacia-san-petrillo

Laura Martínez Ferrer
Llicenciada en Farmàcia
Màster en Fitoteràpia i Homeopati

La farmàcia San Petrillo de Benimaclet està situada al carrer Baró de San Petrillo 15 i va obrir les seues portes als anys 40. Tant en els seus inicis com actualment, el que destaquem és l’equip humà que treballa diàriament per a oferir els millors serveis de salut als nostres clients. Al llarg de tots aquests anys, aquesta farmàcia ha anant evolucionant per a oferir els mi- llors productes i serveis. Ens enorgulleix formar part de l’activitat diària del nostre barri de Benimaclet.

Volem parlar-vos dels productes fitoteràpics i dels remeis naturals, ja que es- tem especialitzant-nos en ells i també, en productes homeopàtics.

La fitoteràpia és una ciència que estu- dia la utilització de productes d’origen vegetal amb finalitat terapèutica, siga per a prevenir, atenuar o curar un estat patològic. El principal avantatge vers a l’al·lopatia (medicina tradicional) és que té uns màrgens terapèutics amplis i són tractaments menys agressius i sense quasi efectes secundaris. És molt útil en el trac- tament d’afeccions lleus o moderades així com les cròniques. És per aquesta raó que en la nostra farmàcia disposem de medi- caments fitoteràpies de qualitat, segurs i eficaços.

Com s’apropa l’estiu volem parlar-vos de les plantes bentòniques que són aquelles que ens permeten alleujar i tractar pro- blemes de cames pesades i adolorides, hemorroides i controlar les seues com- plicacions, gràcies als flavonoides que contenen.

Castanyer d’Índies (Aesculus hippocas- tanum L.) per a cames pesades i amb dolor, picor, enrampades als malucs i als panxells.

Hamamelis (Hamamelis virginiana L.) per a quan hi ha principi de varius, dolor o contusió.

Brusc (Ruscus aculeatus L.) per a les he- morroides, cames pesades per l’època de calor, picor i coïssor.

Vinya roja (Vitis vinifera L.) per a les cames pesades amb dolor i rampes als malucs i als panxells.

Ginkgo (Ginkgo biloba L.) per a la circu- lació neuronal, tinnitus, vertigen i per a millorar la memòria.

També vos recomanem tractaments com- plementaris com plantes laxants no irrita- tives (Saragatona o herba de cinc nervis) en cas de restrenyiment crònic i també, plantes diürètiques per a poder disminuir els edemes de les cames.

També és recomanable unes mesures higiènic-dietètiques com l’exercici físic, la dieta mediterrània o l’ús d’un calçat amb poc de taló i roba no molt ajustada per a poder permetre una correcta cir- culació. Per a persones que estan moltes hores a peu dret vos recomanen exercicis com flexionar els peus, moure els dits i/o posar-se de puntetes. Per últim, vos re- comanem dutxes d’aigua freda i després gels freds, a base de plantes, per a fer-vos massatges en les cames.

Per a les hemorroides, a banda de les cremes, es recomana tractament per via oral i en lloc d’utilitzar paper higiènic, és preferible l’ús de tovalletes higièniques, llavar-se en aigua freda i la utilització de sabó àcid. Si en dues setmanes no millora és recomanable anar al metge.

Laura Martínez Ferrer

També pot interessar-te