Svitlana Baydak

artista del mes · gener 2015

Svitlana Baydak

Il·lustradora i dissenyadora gràfica

1987. Ternopil (Ucraïna)

•2011. Exp. Mi yo interior y Polípticos
•2012. Exp. Bosquearte
•2013. Exp. El Tatoo y su Historia
•2014. Llicenciatura en BBAA-UPV

Què et va portar a dedicar-te a la il·lustració?

Dibuixe pràcticament des que tinc ús de raó. He d’admetre que sempre he sigut molt inquieta, em passaven pel cap mil estudis a fer. Vaig arribar a cursar primer de Dret però el que em faria feliç seria dibuixar, dibuixar i dibuixar. Sempre m’han agradat els dibuixos animats i sobretot llibres il·lustrats amb els quals m’he criat. En l’URSS els llibres eren tractats amb un detallisme i una destresa amb la qual podies quedar-te hores observant una pàgina, inclús quan es tractava d’un llibre infantil. Moltes d’eixes imatges les continue conservant en la memòria.

En què s’inspira l’obra de la primera portada de Benimaclet Entra, la teua guia del barri?

S’inspira en l’esperit de compartir, gaudir i de fer les coses… En aquest aspecte podríem aprendre molt dels xiquets i per això he volgut que representen el barri aquest mes.

Què significa Benimaclet per a tu?

Recorde quan vaig vindre al barri per primera vegada i com em va sorprendre veure les casetes tan xicotetes i boniques. És un barri encantador i totalment diferent de la resta. Eixes fruiteries, forns, bars situats al llarg d’eixos carrers estrets em fan viatjar al passat. És inspirador. Visc per ací des de fa temps i gaudisc molt de tota la progra- mació cultural que ofereix.

Quina és la teua tècnica preferida?

M’agrada fer de tot un poc, però l’aquarel·la i la tinta xinesa i un bolígraf negre es porten el primer premi.

Quin és el teu color preferit?

M’agraden tots, però el blau fosc sense dubte és el rei!

Algun desig per a aquest 2015?

Que s’acabe ja la crisi i que puguem viure i treballar dignament. Que ja toca!

També pot interessar-te