Parmigiana de carabasseta vegana

recepta · octubre 2018

 • Temps de preparació 1 hora i 10 minuts
 • Nombre de comensals 6
 • Dificultat Baixa

En les cases de la Pulla, en el Sud de la Itàlia, algunes persones prefereixen aquest plat calent i altres l’estimen més a temperatura ambient, perquè després de tot és ben coneguda la famosa frase: “l’endemà està més bona”, però la parmigiana sempre és la parmigiana!

Si estàs acostumat a la versió més clàssica, amb les albergínies, tindràs ganes de tastar la parmigiana de carabasseta vegana, probablement la variant més famosa d’aquesta fantàstica recepta mediterrània.

Ingredients

Ingredients

 • 700 g de carabasseta
 • Farina
 • Oli de gira-sol
 • 1 l de llet de soja
 • 100 g de margarina vegetal
 • 100 g de farina  
 • Nou moscada
 • Sal
 • Pebre negre
 • 800 g de tomaca tamisada  
 • Mitja ceba
 • Oli d’oliva
 • Alfàbrega
Preparació

Preparació

Pas 1 Per preparar la parmigiana de carabasseta, primer comencem a fer la salsa. Aboquem una poc d’oli en una olla, afegim la ceba picada i la deixem cuinar a foc lent.

Pas 2 A continuació, afegim la salsa de tomaca tamisada i un poc d’aigua, condimentem amb sal i cuinem uns 40 minuts a foc lent. Una vegada cuita, afegiu-li a la salsa unes fulles d’alfàbrega tallades a mà.

Pas 3 Mentrestant, ens ocupem de la carabasseta. La tallem a llesques de 5 mm de gruix amb una mandolina o un ganivet. A continuació, posem l’oli a escalfar en una olla gran i esperem que arribe a la temperatura de 170º. Passem la carabasseta en la farina de banda a banda. Submergir les llesques a la vegada i fregir-les durant uns minuts fins que estiguen ben daurades. Deixar-les escolar perquè no es queden amb massa oli.

Pas 4 Fem la beixamel vegana. Comencem a abocar la llet en una olla. Afegim la nou moscada i deixar-la que bulla. Mentrestant, transferiu la margarina a una altra olla bastant gran i deixeu-la fondre a foc lent. Quan es fonga, afegiu la farina a la pluja i remeneu ràpidament amb una batedora de mà fins que haja obtingut un roux color avellana. Quan la llet estiga calenta, agafeu un cullerot i aboqueu-la al roux, remenant constantment. A continuació, ajusteu-vos a sal i pebre negre. Continueu cuinant durant 5-6 minuts fins que la beixamel s’haja espessit.

Pas 5 Fiqueu les carabassetes ordenadament una al costat de l’altra en una safata de forn, una mica superposades, ompliu la safata i cobriu amb una capa espessa de salsa de tomaca, i després una capa de la salsa beixamel. Feu tres pisos de carabasseta, tres de beixamel i acabeu amb la salsa de tomaca. Poseu en un forn preescalfat a 200° durant 25-30 minuts.

Pas 6 Retireu la parmigiana, afegiu unes quantes fulles d’alfàbrega i deixeu-ho reposar uns minuts abans de servir.

Les cuineres del Terra

CBS Terra
C/ Baró de Sant Petrillo, 9 baix
960 151 185

També pot interessar-te