Benimaclet amb ulleres morades

fent ciutat · març 2018

Benimaclet amb ulleres morades

El barri es prepara amb activitats a l’aire lliure per a visibilitzar la lluita feminista.

Col·lectiu Vaga Feminista País Valencià

Si ens aturem nosaltres, s’atura el món

Si ens aturem nosaltres, s’atura el món. I açò és el que volem fer les dones* el pròxim 8 de març en la vaga feminista de 24 hores (amb cobertura legal), que es donarà a tot el món. Des del barri de Benimaclet hem estat organitzant-nos per a donar tot el nostre suport a la vaga. Som un col·lectiu espontani molt heterogeni de dones amb diferents condicions, edats, interessos i professions que treballem unides per a vestir de morat el nostre barri.

Estem fartes d’estar fartes. I per això farem una vaga transversal que afecta totes les responsabilitats de la vida quotidiana. Volem aturar-ho tot: deixant de treballar a casa i a la feina (treball reproductiu i productiu) de consumir i d’anar a les aules.

Ens sobren els motius:

  • Vaga de cures

    Som les dones les que ens encarreguem de les tasques de cures (cuidar les persones malaltes, majors, petites, fer la compra, netejar, cuinar…). Totes aquestes tasques estan invisibilitzades i infravalorades.

  • Vaga laboral

    Cobrem menys pel mateix treball, patim assetjament sexual a la feina, els nostres treballs són més precaris i temporals… Volem que la nostra feina siga reconeguda i dignificada, per això hem d’abolir el treball d’interna i que es regularitze la situació de les persones migrades.

  • Vaga de consum

    Som les dones les que majoritàriament ens fem càrrec del consum diari i paguem més car pels productes que utilitzem exclusivament les dones i també els relacionats amb la criança (taxa rosa). Volem construir estratègies de consum alternatiu, que respecte els nostres drets i les nostres vides. Un consum conscient, sostenible, de proximitat i de temporada.

  • Vaga educativa

     L’actual sistema educatiu, en totes les seues etapes d’ensenyament, produeix i reprodueix el sistema capitalista i heteropatriarcal que provoca la gran part de desigualtat existent en tots els altres camps socials. Volem una educació que transversalitze la perspectiva de gènere en totes les disciplines. No som una excepció, som una constant que ha estat silenciada. Volem una educació afectiva-sexual diversa.

Si ets dona*, uneix-te a la vaga, si ets home*, facilita la vaga!

 *dona, bollera, transfem, identitats no binàries
*home cis, trans

Dissabte 3

  • 12h – Cercavila Informativa · Plaça de Benimaclet
  • 14h – Dinar · Col·legi Pare Català
  • 16h – “Vagines, vergonyes i altres vivències” Col·lectiu Gemega · Col·legi Pare Català

Dijous 8

  • 14h – Dinar de PA-I-PORTA · Plaça de Benimaclet
  • 17h – Engalanar-se cap a la manifestació · Plaça de Benimaclet
  • 18h – Manifestació · Parterre

També pot interessar-te