Aire condicionat casolà

Diymaclet · estiu 2017

Aire condicionat casolà

Una ajuda de baix cost contra la calor!

Ara que tenim aquesta calor que se’ns pe­guen les mosques a la pell, aprendrem a fer un aire condicionat casolà, reciclant materials i molt senzill de fabricar per a gaudir d’aire fresquet. A més, sempre pots tindre més glaçons preparats i gaudir cons­tantment d’aquest invent. Per tal d’evitar que l’aire se’ns escape, recomanem tancar finestres, persianes i portes!

Components
  • Caixa de suro blanc (porexpan)
  • Tub reciclat (10-15 cm diàmetre)
  • Ventilador xicotet/mitjà
  • Glaçons de gel
  • Cúter i cinta aïllant
Passos a seguir

1 Necessitarem una caixa de suro blanc (material aïllant), un tros de tub reciclat, un ventilador xicotet o mitjà que no siga més gran que la tapa de la caixa, glaçons de gel, un cúter i una mica de cinta.

2 Començarem fent els forats correspo­nents al tub i al ventilador en la tapa de la caixa de porexpan. Primer els marquem amb un retolador i després amb molta precaució tallem amb el cúter.

3 Introduïm el tub pel forat que hem fet a la mesura del mateix tub. És millor que quede una mica més xicotet el forat per tal que entre justet. Si ha quedat massa gran, segellem amb una mica de cinta perquè no se’ns escape l’aire fred per altres forats.

4 El mateix farem amb el ventilador. No­saltres hem tallat el forat més xicotet i així el ventilador entra i se subjecta amb el mateix porexpan. No cal segellar perquè aquesta és l’entrada de l’aire.

5 Podem col·locar unes tires de plàstic o fils per tal de veure quan està engegat i circu­lant l’aire.

6 Clavem els glaçons de gel (quants més clavem, més temps durarà i més gelarà) i ja només ens quedarà engegar el ventilador i gaudir de l’aire fresquet! 🙂

Laboratorio de Fabricación
C/ Poeta Carles Salvador, 8
96 015 1978 – 685 925 396
info@laboratoriodefabricacion.com

laboratoriodefabricacion.com
facebook / laboratoriodefabricacion
twitter / @labdefab

També pot interessar-te