Centre de Salut II de Benimaclet

fent barri · maig 2017

Centre de Salut II de Benimaclet
Article de Paco Guardeño

L’Associació de Veïns i Veïnes de Benimaclet comunica
Reunions obertes de la Junta: tots els dijous a les 20:00h

Av. Valladolid 42

Valencià

Quan l’any 2006 les veïnes i veïns del barri comencem a mobilitzar-nos i sol·licitar la construcció d’un nou centre de salut auxiliar a l’existent, mai no ens hauríem imaginat que onze anys després estaria encara sense funcionar.

Durant aquests anys hem vist passar diversos alts càrrecs per la Conselleria de Sanitat, però tots ells estaven, i estan, atacats pel virus de la burocràcia, de la inoperància, de la deixadesa, i el desinterès pels drets dels ciutadans. Després de molts anys de retard, les obres per fi es van adjudicar i van formalitzar la seua construcció el 31 d’octubre del 2014. L’anterior conseller de Sanitat, senyor Llombart, es va comprometre en un solemne acte públic en el qual estava present l’AVV de Benimaclet, a finalitzar-ne les obres i tindre’l en funcionament al novembre del 2015. Es va gronxar ben gronxat el senyor conseller. L’actual consellera, senyora Montón, no es va voler quedar enrere a l’hora de llançar promeses, i ens va assegurar que el tindria acabat al setembre del 2016. Han passat ja set mesos, i una vegada més, promesa incomplida. Però no s’acaba ací el viacrucis. En una nova reunió mantinguda fa escasses setmanes amb el director general de la Conselleria de Sanitat, Rafael Sotoca, se’ns va informar que un dels motius del retard eren uns problemes amb Iberdrola, així com certes deficiències en l’obra que podrien afectar a les persones amb dificultats de mobilitat. Tot i això, per no ser menys, ell també va apostar per la data de la seua obertura. Apunteu-la i ja veurem si a la tercera s’encerta: 18 de setembre de l’any en curs.

En tot cas no acaben ací els incompliments, ja que en les negociacions dutes a terme durant tots aquests mesos amb la Conselleria, es va arribar a l’acord que aquest centre de salut comptaria amb servei d’urgències i una, o un, treballadora social. Finalment no en tindrem cap d’aquests dos serveis, amb l’excusa ja habitual que “no hi ha diners”. Ara, en un gest de generositat sense precedents, ens han concedit que l’actual treballadora social que presta els seus serveis al centre de salut del carrer Guàrdia Civil se’n faça càrrec també del treball del nou centre.

Esperem expectants que arribe aquest màgic dia 18 de setembre i aquest equipament tan necessari per al barri siga una realitat. Hauran valgut la pena aquests onze anys ininterromputs de lluita.

Paco Guardeño – AVV de Benimaclet

Castellà

Cuando en el año 2006, las vecinas y vecinos del barrio comenzamos a movilizarnos y solicitar la construcción de un nuevo centro de salud auxiliar al existente, nunca nos hubiésemos imaginado que once años después estaría aún sin funcionar.


Durante estos años hemos visto pasar a diversas personas al frente de la Consellería de Sanitat, pero todas ellas estaban, y están, atacadas por el virus de la burocracia, de la inoperancia, de la dejadez, y el desinterés por los derechos de los ciudadanos.

Tras muchos años de retraso, las obras por fin se adjudicaron y formalizaron su construcción  el 31 de octubre de 2014.

El anterior Conseller de Sanitat, señor Llombart, se comprometió en un solemne acto público en el que estaba presente la A.VV de Benimaclet, a finalizar las obras y a tenerlo  en funcionamiento en noviembre de 2015. Se columpió bien columpiado el señor Conseller..

La actual Consellera, señora Montón, no se quiso quedar atrás a la hora de lanzar órdagos, y nos aseguró tenerlo terminado y en funcionamiento en septiembre de 2016. Han pasado ya siete meses, y una vez más… promesa incumplida.

Pero no se acaba aquí el vía crucis. En una nueva reunión mantenida hace escasas semanas con el Director General de la Consellería de Sanitat, Rafael Sotoca, se nos informó que uno de los motivos del retraso era debido a problemas ocurridos con Iberdrola, así como por deficiencias detectadas en la obra que podrían afectar a las personas con dificultades de movilidad, pero eso sí, para no ser menos, él también apostó por la fecha de su apertura. Apunten la fecha y ya veremos si a la tercera se acierta: 18 de septiembre del presente año.

En todo caso no terminan aquí los incumplimientos, ya que en las negociaciones llevadas a cabo durante todos estos meses con la Consellería de Sanitat, se llegó al acuerdo de que este centro de salud contase con servicio de urgencias, así como la existencia de una, o un, trabajadora social.

Finalmente ninguno de estos dos servicios se van a tener en cuenta, con la ya tan traída y cansada excusa de que “no hay dinero”. Aunque eso sí, en un arranque de generosidad sin precedentes, nos han concedido el que la actual Trabajadora Social que presta sus servicios en el actual centro de salud de la calle Guardia Civil comparta su trabajo en los dos centros.

Esperamos expectantes por tanto que llegue ese mágico día 18 de septiembre, y este equipamiento tan importante y necesario para Benimaclet sea una realidad. Habrán valido la pena estos once años ininterrumpidos de lucha.

Paco Guardeño
Portavoz A.VV de Benimaclet

També pot interessar-te