Tallers de pasta fresca

BE aprén · febrer 2017

Tallers de Pasta Fresca

La Pentola
C/ Vicente Barrera Cambra s/n
Dm-Dv 8-00h Ds-Dg 10-1h
96 327 68 06

facebook / lapentolavalencia
lapentolavalencia.es

Valencià

Diu una antiga llegenda romana que Vulcà, déu del foc, en una baralla amb Ceres, deessa de l’agricultura i les collites, es va enfurismar tant que va arrancar tots els grans de blat de la terra i els va aixafar. Va introduir la farina que va obtenir per la boca del Vesuvi, que entre les seues flames i vapors es va convertir en un plat de pasta i se’l va menjar.

És curiós com un plat que parteix d’elements tan bàsics pot estar envoltat de tanta història i romanticisme. La pasta, un dels majors símbols de la cultura italiana, ha sobrepassat definitivament les seues fronteres. Al cim del món de la pasta es troba la pasta fresca, pasta feta en el moment, amb una textura més suau que la seca i un sabor més intens.

Igual que l’any passat, tornem amb els nostres tallers de pasta fresca on realitzem la massa i treballem les diferents tiplogíes. Com a novetat enguany realitzarem un taller especial de pizza i focaccia. En el primer taller ens centrarem en la pasta llisa, on començarem amb la teoria bàsica i a continuació treballarem els diferents tipus es pasta, tant pasta curta com a pasta llarga. En aquest taller també experimentarem amb la pasta de colors. El segon taller tractarà sobre pasta farcida, parlarem dels diferents tipus de farciments a utilitzar i quins trucs ens ajuden per que es quede perfecta. En l’últim taller ens traslladem al món de la pizza, elaborarem la massa i la treballarem per a aconseguir una autèntica massa de pizza italiana. També elaborarem i treballarem la massa per a fer foccacies.

Pasta per a vegans

No tota la pasta que mengem està feta amb la mateixa massa: n’hi ha amb o sense ou. En general, la pasta curta està feta sense ou. Aquest és un aspecte que no es coneix i és important per a aquells que vulguen portar una dieta 100% vegana. Si algú està especialment interessat en aquest tipus de dieta i ens ho comunica aprofundirem en aquest tema en el primer taller.

Els tallers estan pensats per a passar una estona agradable en el nostre local, reservat exclusivament per al taller, omplint-nos les mans de farina i aprenent de la tradició. Cada taller durarà uns 90 minuts i es donarà tot el material necessari. Per a treballar amb comoditat hi haurà un màxim de quatre persones per taller. Es necessita inscripció prèvia per a poder tenir tot el material preparat.

Així que si estàs disposat a convertir-te en tot un@ pastaia@ posa’t en contacte amb nosaltres en lapentola@lapentolavalencia.es. Aquest és el moment!

Castellà

Dice una antigua leyenda romana que Vulcano, dios del fuego, en una pela con Ceres, diosa de la vegetación y los granos, se enfureció tanto que arrancó todos granos de trigo de la tierra y los aplastó. Introdujo la harina que obtuvo por la boca del Vesuvio, que entre sus llamas y vapores, se convirtió en un plato de pastas, y se lo comió.

Es curioso cómo un plato que parte de elementos básicos puede estar rodeado de tanta historia y romanticismo. La pasta, uno de los mayores símbolos de la cultura italiana, ha sobrepasado definitivamente sus fronteras. En la cima del mundo de la pasta se encuentra la pasta fresca, pasta hecha en el momento, con una textura más suave que la seca y un sabor más intenso.

Al igual que el año pasado, volvemos con nuestros talleres de pasta fresca donde realizamos la masa y trabajamos las distintas tiplogías. Como novedad este año realizaremos un taller especial de pizza y focaccia. En el primer taller nos centraremos en la pasta lisa, donde empezaremos con la teoría básica y a continuación trabajaremos los distintos tipos se pasta, tanto pasta corta como pasta larga. En este taller también experimentaremos con la pasta de colores. El segundo taller tratará sobre pasta rellena, hablaremos de los distintos tipos de rellenos a utilizar y qué trucos nos ayudan a que se quede perfecta. En el último taller nos trasladamos al mundo de la pizza, elaboraremos la masa y la trabajaremos para conseguir una auténtica masa de pizza italiana. También elaboraremos y trabajaremos la masa para hacer foccacias.

Pasta para veganos

No toda la pasta que comemos está hecha con la misma masa, la hay con o sin huevo. En general, la pasta corta está hecha sin huevo. Este es un aspecto que no se conoce y es importante para aquellos que quieran llevar una dieta 100% vegana. Si alguien está especialmente interesado en este aspecto y nos lo comunica profundizaremos en este tema en el primero de los talleres.

Los talleres están pensados para pasar un rato agradable en nuestro local, reservado exclusivamente para el taller, llenándonos las manos de harina y aprendiendo de la tradición. Cada taller durará unos 90 minutos y se dará todo el material necesario. Para trabajar con comodidad habrá un máximo de cuatro personas por taller. Se necesita inscripción previa para poder tener todo el material preparado.

Así que si estás dispuesto en convertirte en todo un@ pastaia@ ponte en contacto con nosotros en lapentola@lapentolavalencia.es. ¡Este es el momento!

Dates:
Taller 1: Pasta fresca llisa – 7 febrer
Taller 2: Pasta fresca farcida – 21 febrer
Taller 3: Pizza i foccacia – 7 març

Preu:
45,00 € per taller
120,00 € pack de tres tallers.
Disponible en targeta regal.

Reserva:
lapentola@lapentolavalencia.es
96 327 68 06

També pot interessar-te