La Ruta Más Corta

BE cine · desembre 2016

La Ruta Más Corta
Dissabte 17 desembre
12.30-21h
Barri de Benimaclet

larutamascorta.com
facebook/ larutamascorta

Valencià

La Ruta Más Corta, enguany en Benimaclet

La Ruta Más Corta compleix ja quatre anys, organitzada pel col·lectiu LRMC juntament amb Culturarts IVAC, amb el suport del Màster en Gestió Cultural de la Universitat de València i la revista mensual Benimaclet Entra. Aquesta iniciativa, l’objectiu de la qual és promocionar el curtmetratge valencià, es tracta d’un circuit de projeccions en diferents locals per diferents barris de la ciutat. Enguany la seu és al barri de Benimaclet. Es projectaran 19 curtmetratges el dissabte 17 de desembre, quatre dies abans del Dia Internacional del Curtmetratge i formarà part d’El Día Más Corto [ED+C], un esdeveniment anual que ja se celebra amb èxit en altres països europeus.

Com a novetat, enguany es realitzaran també passes especials a Castelló i Alacant on es projectaran alguns dels curts seleccionats, en un sol passe.

La Ruta Más Corta es divideix en quatre sessions de diferents temàtiques, cadascuna d’elles celebrada en un dels quatre locals que s’han unit a la iniciativa cultural. El resultat és una ruta pels diferents i especials locals per a gaudir de gran varietat de curtmetratges valencians.

La ruta començarà el dissabte a les 12.30h amb la sessió La Ruteta. Sis curtmetratges, aptes per a tots els públics i especialment per als més xicotets, es projectaran en La Pina Submarina en el carrer Salvador Almenar, 3. La següent parada de la ruta serà la sessió Confessions que tindrà lloc a les 17h en la llibreria Estudio 64 (C/ Benicolet, 2). Més tard, en el número 10 del carrer Reverend Rafael Tramoyeres, arribarem a la tercera estació de la ruta, l’acadèmia d’anglés Talk English Association, on es projectaran quatre curts més en la sessió titulada W@nder Men. La fi de la ruta i de l’esdeveniment la trobarem a l’espai de dansa A Contar Mentiras, al carrer Leonor Jovani, 12. La sessió es titula Espills.

L’entrada és gratuïta en tots els locals, i els espectadors podran votar el seu curtmetratge favorit per al premi del públic. A més, els assistents tindran l’oportunitat de conéixer anècdotes del rodatge i altres curiositats gràcies al col·loqui que s’organitza en l’última sessió.

Castellà

La Ruta Más Corta, este año en Benimaclet.

Cuatro años cumple ya la Ruta Más Corta, organizada por el colectivo LRMC junto a Culturarts IVAC, el apoyo del Máster en Gestión Cultural de la Universidad de Valencia y la revista mensual Benimaclet Entra. Esta iniciativa cuyo objetivo es promocionar el cortometraje valenciano se trata de un circuito de proyecciones en diferentes locales por diferentes barrios de la ciudad, y este año la sede es el barrio de Benimaclet. 19 cortometrajes se proyectarán el sábado 17 de diciembre, cuatro días antes del Día Internacional del Cortometraje, y  formará parte de “El Día Más Corto [ED+C]”, un evento anual que ya se celebra con éxito en otros países europeos.

Como novedad, este año se realizaran también pases especiales en Castellón y Alicante donde se proyectarán algunos de los cortos seleccionados, en un solo pase.

La Ruta Más Corta se divide en cuatro sesiones de diferente temática, cada una de ellas celebrada en uno de los cuatro locales que se han unido a la iniciativa cultural. El resultado es una ruta por los diferentes y especiales locales para disfrutar de gran variedad de cortometrajes valencianos.

La ruta comenzará el sábado a las 12.30h con la sesión “La Ruteta”. Seis cortometrajes, aptos para todos los públicos y en especial para los más pequeños, se proyectarán en La Pina Submarina en la calle Salvador Almenar, 3. La siguiente parada de la ruta será la sesión “Confessions” que tendrá lugar a las 17.00h en la Librería Estudio 64 (C/ Benicolet, 2). Más tarde en el número 10 de la calle Reverendo Rafael Tramoyeres, llegaremos a la tercera estación de la ruta, la academia de idiomas Talk English Association, donde se proyectarán cuatro cortos más en la sesión titulada “W@nder Men”. El fin de la ruta y del evento lo encontraremos en el espacio de danza A Contar Mentiras, en la calle Leonor Jovani, 12, bajo la sesión titulada “Espills”.

La entrada es gratuita en todos los locales, y los espectadores podrán votar su cortometraje favorito para el Premio del Público. Además los asistentes tendrán la oportunidad de conocer anécdotas del rodaje y demás curiosidades gracias al coloquio que se organiza en la última sesión. 

Programa 2016

LA RUTA MÁS CORTA
Sábado 17 de diciembre 2016

1) SESIÓN “LA RUTETA”
12:30h Pina Submarina /C/ Salvador Almenar, 3) 

 •  ‘Vecinos’, Jaime Maestro, 2012
 •  ‘El ultimátum evolutivo’, Pablo Llorens, 2010
 •  ‘El criptozoologo’, Vicente Mallols, 2015
 •  ‘Vida mía’, M.Carmen Poveda, 2016
 •  ‘El ascensor’, Javier Polo, 2015
 •  ‘Treinta segundos’, Alejandro Portaz, 2014

2) SESIÓN “CONFESSIONS”
17:00h Libreria Estudio 64 (C/ Benicolet, 2)

 •  ‘Creo que te quiero’, Lucía Forner, 2015
 •  ‘Escala en Madrid’, Elena Escura, 2015
 •  ‘Mecánico’, Alba Capilla, 2016
 •  ‘Última sesión’, Natxo Fuentes, 2013

3) SESIÓN “W@NDER MEN”
19:00h Talk Association (C/ Reverendo Rafael Tramoyeres, 10)

 •  ‘The Walker’, Adan Aliaga, 2015
 •  ‘El cerdo’, Pau Durà, 2015
 •  ‘El nacimiento’, Xavi Sala, 2012
 •  ‘Classmate’, Javier Marco, 2016

4) SESIÓN “ESPILLS”
21:00h A Contar Mentiras (C/ Leonor Jovani, 12)

 •  ‘Marhaba- Hello’, Emilio Martí, 2016
 •  ‘3/105’, Avelina Prat, 2014
 •  ‘Un lugar’, Iván Fernández de Córdoba, 2016
 •  ‘El tío’, Álex Montoya, 2013
 •  ‘Shituation’, Olga Alaman, 2016

També pot interessar-te