Benimarket

fent barri · desembre 2016

Què és Benimarket?
És un mercat a la plaça on es reuneixen comerços, artistes, dissenyadors i artesans per a mostrar les seues creacions

facebook/benimarket

No et perdes!
Benimarket
Diumenge 11 / 11-15h
Plaça de Benimaclet

Valencià

Benimarket al bon rotllo
Recepta

Ingredients

1 Una plaça per als vianants. Un matí de diumenge assolellat, si és possible, però no imprescindible. 20 metres de banderoles. Comerços de proximitat o del barri, a poder ser dels dos tipus. Música i activitats infantils.

2 Quarta i meitat de veïns de Benimaclet, barrejats amb meitat i quarta de veïns d’altres zones de València o qualsevol altre indret del planeta Terra.

3 Diferents tribus urbanes amb actitud conciliadora i ganes de conéixer-se.

4 Centenars de famílies i xiquets, amb la seua corresponent mascota.

5 Quilos de somriures i humor

6 Cap gram de mal humor.

Elaboració

Pas 1 Macerar durant quatre hores els llocs amb el seu adob, ja siga: samarretes, roba vintage, llibres, llanes, dissenys, vinils…

Pas 2 Mesclar amb la plaça per als vianants el diumenge assolellat i els 20 metres de banderoles, la música ambiental i les activitats infantils.

Pas 3 Afegir lentament els veïns del barri de Benimaclet, així com els d’altres barris de València, com Alboraia o altres llocs del planeta Terra. Per a donar-li més sabor, es poden agregar diferents tribus urbanes, indies, hippies, ecologistes, swaggers, muppies, frikis… i sobretot les famílies amb xiquets que són les que donaran el sabor dolç tan característic d’aquest plat.

Pas 4 Per a acabar, s’aconsella salpebrar o especiar amb somriures, humor, ganes de ballar, passejar i passar-ho bé. No és aconsellable utilitzar el mal humor perquè dóna una mica d’amargor.

Consell

Fer-ho a foc lent perquè qualle. És tradició, desconeixem l’origen, cuinar-ho entre les 11 i les 15 hores el segon diumenge de cada mes.

_________

Ara parlem de debò d’aquesta proposta. Benimarket pop up & fun és un mercat a realitzar el segon diumenge de cada mes amb l’objectiu de dinamitzar l’activitat comercial de Benimaclet. La idea sorgeix a partir de les conclusions, fruit de les reunions que es van convocar des de l’Ajuntament de València per tal de fomentar la dinamització comercial i cultural del barri. Benimarket és una iniciativa on es reuneixen comerços, artistes, dissenyadors i artesans els quals exposen les seues creacions en el món de la decoració, complements, moda, llibres, vinils, etc. Amb motiu del mercat es desenvolupen al mateix temps i en la mateixa ubicació altres tipus d’activitats com tallers, música, actuacions i activitats infantil… Els objectius són a més de dinamitzar l’activitat comercial, crear un punt de trobada i reunió entre la gent del barri de Benimaclet i altres barris de la ciutat.

L’entorn perfecte per aquest mercat és la plaça de Benimaclet, el cor del barri, amb un gran espai per als vianants i per a realitzar tot tipus d’activitats. La finalitat d’aquest projecte és que servisca com a revulsiu per a millorar la situació dels comerços del barri, així com perquè els ciutadans de València coneguen Benimaclet, i deixen de pensar que aquest barri està lluny i vegen que ofereix activitats culturals, llocs per visitar i un comerç interessant.

Ens agradaria agrair a Antonio Pérez per la seua valuosa ajuda. Ens ha guiat, aconsellat i ha fet més fàcil i possible la nostra tasca.

Organitzat per Estudio 64
Amb la col·laboració de l’Associació de Veïns

Castellà

Benimarket al buen rollo
Receta

Ingredientes

1. Una plaza peatonal. Una mañana de domingo soleada si es posible, pero no imprescindible. 20 metros de banderines. Unos comercios de proximidad o de cercanía, a poder ser de ambos tipos. Música y actividades infantiles.

2. Cuarto y mitad de vecinos de Benimaclet, mezclados con mitad y cuarto de vecinos de otras zonas de Valencia o cualquier otros lugares del planeta Tierra.

3. Diferentes tribus urbanas con actitud conciliadora y ganas de conocerse.

4. Cientos de familias, con su correspondiente mascota.

5. Kilos de sonrisas, humor….

6. Ningún gramo de mal humor.

Elaboración:

Macerar durante cuatro horas los puestos con su adobo, ya sea camisetas, ropa vintage, libros, lanas, diseños, vinilos… Mezclar con la plaza peatonal, el domingo soleado y los 20 metros de banderines, la música ambiental y la actividades infantiles. Añadir lentamente los vecinos del Barrio de Benimaclet, así como otros barrios de Valencia como Alboraya u otros lugares del planeta Tierra. Para darle más sabor, se pueden agregar diferentes tribus urbanas, indies, hippies, ecologistas, swaggers, muppies, frikies… y sobre todo las familias con niños que es quien dará el sabor dulce tan característico de este plato. Para acabar, se aconseja salpimentar o especiarlo con sonrisas, humor, ganas de bailar, pasear y pasarlo bien. No es aconsejable utilizar el mal humor porque da un poco de amargor.

Consejo:

Hacerlo a fuego lento para que cuaje. Es tradición, se desconoce el origen, cocinarlo entre las 11 y las 15 horas el segundo domingo de cada mes.

___________________________

Ahora hablemos en serio de esta propuesta. Benimarket pop up & fun es un mercado a realizar el segundo domingo de cada mes con el objetivo de dinamizar la actividad comercial de Benimaclet. La idea surge a partir de las conclusiones fruto de las reuniones que se convocaron desde el ayuntamiento de Valencia por la necesidad de esta dinamización comercial y cultural del barrio. Benimarket pop up & fun  es una iniciativa donde se reúnen comercios, artistas, diseñadores y artesanos los cuales exponen sus creaciones en el mundo de la decoración, complementos, moda, libros, vinilos, etc. Con motivo del mercado se desarrollan al mismo tiempo y en la misma ubicación otro tipo de actividades como talleres, música, actuaciones y actividades infantiles… Los objetivos son además de dinamizar la actividad comercial, crear un punto de encuentro y reunión entre la gente del barrio de Benimaclet y otros barrios de la ciudad.

El entorno perfecto para este mercado es la Plaza de Benimaclet, el corazón del barrio, con un gran espacio peatonal para realizar todo tipo de actividades. La finalidad de este proyecto es que sirva como revulsivo para mejorar la situación de los comercios del barrio, así como para que los ciudadanos de Valencia conozcan Benimaclet, que dejen de pensar que está que este barrio está lejos y que ofrece actividades culturales, lugares que visitar y un comercio interesante.

Benimarket pop up & fun, el segundo domingo de cada mes con una actividad central que es el propio mercado y otras secundarias de temática cultural. Primera convocatoria domingo 11 de diciembre de 2016.

Nos gustaría agradecer a Antonio Pérez su valiosísima ayuda. Por guiarnos y aconsejarnos haciendo más fácil, y posible, esta ardua tarea.

Organiza Estudio 64,
colabora Asociación de Vecinos de Benimaclet

També pot interessar-te