Jazz per a l’autisme

fent ciutat · setembre 2016

Jazz per a l’autisme
concert solidari
musicaparaelautismo.org
facebook.com/musicaparaelautismo

Concert benèfic en favor de l’ONG Música per a l’autisme. Música clàssica i jazz, sota la direcció del Mestre Constantino Martínez-Orts. Escrit pel guitarrista-compositor Jacopo Mezzanotti.

Concert simfònic Jazz per a l’autisme
Diumenge 2 d’octubre – 19.30h
Sala Iturbi. Palau de la Música

Valencià

El concert Simfònic “Jazz per a l’autisme” és un concert benèfic en favor de la ONG “Música per a l’autisme” (MUA) de València.

Per a l’ocasió s’estrenarà un format de concert únic en el seu estil, evocant influències musicals provinents de la música clàssica-simfònica així com de la tradició jazzística. Sota la direcció del Mestre Constantino Martínez-Orts, podrem disfrutar d’un concert escrit enterament pel guitarrista-compositor Jacopo Mezzanotti.

Tradició i innovació es mesclen, involucrant la presència d’alguns dels millors músics de l’escena musical valenciana, per a crear un concert únic i inoblidable.

El concert, servirà per a finançar el programa de beques de teràpia per a famílies sense recursos econòmics d’esta ONG. Gràcies a este programa, que es va posar en marxa a principis de 2014, un total de 18 xiquets s’han beneficiat de sessions de teràpia individual amb una terapeuta especialitzada.

El concert ha obtingut suport d’institucions diverses, destacant Obra Social La Caixa, la Fundació Divina Pastora o la Càtedra d’Art i Malalties de la Universitat Politècnica de València.

MUA va nàixer l‘any 2013 amb un clar objectiu: millorar el desenrotllament de persones amb autisme per mitjà de la música. En paral·lel al programa de beques, també oferix el servici de teràpia individual no subvencionat, a què acudixen més de 20 xiquets, així com un programa de formació especialitzat en música com a teràpia per a xiquets amb necessitats especials. Des dels seus inicis ha organitzat més de 40 esdeveniments, incloent-hi conferències, tallers i concerts gratuïts.

Castellà

El concierto Sinfónico “Jazz para el autismo” es un concierto benéfico en favor de la ONG “Música para el autismo” (MUA) de Valencia.

Para la ocasión se estrenará un formato de concierto único en su estilo, evocando influencias musicales provenientes de la música clásica-sinfónica así como de la tradición jazzística. Bajo la dirección del Maestro Constantino Martínez-Orts, podremos disfrutar de un concierto escrito enteramente por el guitarrista-compositor Jacopo Mezzanotti. Tradición e innovación se mezclan, involucrando la presencia de algunos de los mejores músicos de la escena musical valenciana, para crear un concierto único e inolvidable.

El concierto, que tendrá lugar el próximo 2 de octubre en la sala Iturbi del Palau de la Música de Valencia, servirá para financiar el programa de becas de terapia para familias sin recursos económicos de esta ONG. Gracias a este programa, que se puso en marcha a principios de 2014, un total de 18 niños se han beneficiado de las sesiones de terapia individual con una terapeuta especializada.

El concierto ha obtenido apoyo de instituciones varias, destacando Obra Social La Caixa, la Fundación Divina Pastora o la Cátedra de Arte y Enfermedades de la Universidad Politécnica de Valencia.

MUA nació en 2013 con un claro objetivo: mejorar el desarrollo de personas con autismo mediante la música. En paralelo al programa de becas, también ofrece el servicio de terapia individual no subvencionado, al que acuden más de 20 niños, así como un programa de formación especializado en música como terapia para niños con necesidades especiales. Desde sus inicios ha organizado más de 40 eventos, incluyendo conferencias, talleres y conciertos gratuitos.

També pot interessar-te