Ruta de la seda en Benimaclet

fent barri · gener 2016

Ruta de la seda en Benimaclet
Rehabilitacion de L’alqueria Serra

Text per: Antonio Pérez / Associació de veïns i veïnes de Benimaclet

facebook/A.VV.Benimaclet
avvbenimaclet.wordpress.com

Valencià

L´Alquería Serra de Benimaclet està situada junt a la vía Churra, prop de l´antiga fàbrica de Leches El Prado i molt prop del cementeri de Benimaclet.

És una alqueria moruna, amb porta de mig punt i orientada al migdia. En la Guerra de la Independència ja apareix en els mapes i amb el nom de Serra. Disposa d´una peça gran, amb diversos pisos de canyis per al cuc de seda, el corral te una porxada alrededor, abans se criaven més de cent bous, com complement de l´economia agrícola. Ës impresionant el tamany, la grandaria de eixe edfici rectangular que es crida Alqueria Serra.

Ës uns dels pocs vestigis que queden en València de la cria del cuc de seda i ara que València serà l´any vinent la capital de la Ruta de la Seda, pareix que és el millor moment per a exigir que eixa alquería siga rehabilitada per a ús públic i que puga ser  visitada dins de les accions de la Ruta de la Seda en València.

Però queden uns flecos molt importants per a que puga ser realitat, l´Alquería és de variats propietaris, estem ficant-se a parlar amb ells, ja em parlat en dues propietaris per a conèixer que volen, l´Ajuntament ja les ha requerit que tenen que fer les obres per a reparar i apuntalar l´alquería per a evitar accidents, per tot això el dia 28 de desembre des de l´associació i el Foro de Patrimoni Cultural de València, varen muntar una concentració de veïns i veïnes, comptant amb la presència d´alguna propietaria, de professorat de la UPV i també dels mitjos de comunicació de la ciutat per a que donen resó de la nostra petició, volem que l´ Alquería Serra siga rehabilitada i que se li done un ús dins de tota la programació de l´any vinent com a capital de la Ruta de la Seda i després que tinga un recolzament per part de totes les instituciones per a que torne a ser part de la nostra identitat com a barri, és un desig de molts veïns i veïnes de Benimaclet i és un treball que l´Associació de veïns i veïnes de Benimaclet venim treballant des de fa uns anys i és el nostre desig que puga ser realitat.

També pot interessar-te