Laboratorio de Fabricación

BE aprén · gener 2016

Laboratorio de Fabricación
Nou espai al barri

laboratoriodefabricacion.com
facebook / laboratoriodefabricacion

C/ Poeta Carles Salvador, 8
685 925 396

Foto: Caixa Fosca

Valencià

El projecte del Laboratori de Fabricació tracta d’un espai on les noves idees i nous projectes socioculturals de disseny i fabricació poden ser desenvolupats i implementats, una ferramenta multiusos a l’abast de totes les persones, una biblioteca tecnològica, un espai d’experimentació, que ofereix servei, formació i investigació, dins el camp de la fabricació.

Oferim els recursos, coneixements i suport necessari per inventar, desenvolupar i construir projectes sociotecnològics d’una forma innovadora, ja que es basa en l’ús de tecnologies emergents, com són les de la fabricació digital (Fresat CNC, impressió 3D, escanejat 3D, tall làser, etc) perquè, qui ho necessite i vulga, puga fabricar les seues idees d’una manera autosuficient.

Fomentant la creativitat i el treball en col∙laboració entre els veïns, les comunitats locals, les empreses i les entitats públiques, proporcionant les ferramentes, l’espai i el coneixement, així com també potenciant les oportunitats d’ocupació (i autoocupació), oferint la possibilitat de desenvolupar projectes socials que generen beneficis a qui l’ha ideat, el difon i el desenvolupa.

L’espai del Laboratori de Fabricació es basa en la creativitat de la societat, qualsevol pot utilitzar l’espai per fabricar qualsevol cosa, amb la participació de totes, creant així un clima de cooperació, on es comparteixen i es barregen unes idees amb altres, aconseguint una xarxa de gent involucrada en diferents projectes, d’una forma econòmica, dinàmica, participativa i assessorats per l’equip de l’espai, format per gent jove multidisciplinaria, personal bilingüe qualificat per desenvolupar projectes d’aquestes magnituds.

La formació és un punt clau en aquest projecte. Com dissenyar el que es vol fabricar, quins materials es poden o s’han d’utilitzar per desenvolupar el projecte respectant el medi ambient, difonent valors de respecte cap a ell, quines tecnologies estan a l’abast de les persones per poder fabricar, com millorar les errades del concepte, etc.

Aquesta formació es basa en el desenvolupament de projectes, els usuaris reben informació segons les necessitats del projecte, mitjançant breus sessions es forma als usuaris perquè siguen capaços de manejar tota la maquinària. No només se’ls permet fabricar i utilitzar les ferramentes, sinó que se’ls ensenya a com fer­ho de la millor manera possible, creant així, una ment crítica amb els objectes que ens envolten, ensenyant a la societat a valorar el com estan fetes les coses que fan servir dia a dia.

Un dels principals objectius d’aquest projecte, és el de divulgar ciència, a través de tallers de fabricació, jornades amb xerrades i conferències, cursos infantils d’electrònica i robòtica, fins i tot jornades per exposar noves idees o nous conceptes desenvolupats al Laboratori al públic potencial.

Tots els programes i maquines que fem servir, els programes informàtics i components, són de llicència lliure (‘opensource’), es promou la filosofia del desenvolupament lliure, i es focalitza, en poder modificar la font del projecte sense restriccions de llicència. Les màquines amb què donem servei i formem a la societat, les desenvolupem en el mateix espai, fent una important tasca de investigació, desenvolupament i innovació en el camp de l’enginyeria.

D’aquesta manera, aportem el nostre granet d’arena a la comunitat de gent que desenvolupa maquinària i projectes ‘opensource’, on tota la informació, desenvolupament i avanços de cada màquina i projecte són compartits de forma gratuïta a través d’internet per a l’ús i benefici de totes, sense discriminar a ningú.

Nosaltres et podem imprimir en 3D, tallar en làser o fabricar el que vulgues, però, l’espai està preparat perquè vinguis a treballar i perquè ho embrutis tu!

També pot interessar-te