Jotaká

Artista del mes · desembre 2015

Quina és la història darrere del nom? Simplement va arribar, la gent va co- mençar a anomenar-me així i me’l vaig apropiar.

Colors brillants, personatges que ens fan somriure, com aconsegueixes trobar força per a treballar veient les notícies cada dia? M’agrada transmetre eixe bon rotllo amb els meus dibuixos. S’han de canviar les coses des de l’arrel, eliminant el pessimisme el primer de tot.

Com és el teu treball? Divertit i colorista.

Col·lecciones coses que t’inspiren, qui- na és la cosa més estranya que ens po- dem trobar? Estranyes poques però coses com figuretes, llibres il·lustrats i pòsters m’inspiren moltíssim dia rere dia.

Quins són els teus referents? Els ger- mans Brosmind, Steve Simpson i Mcbess, els meus il·lustradors favorits, encara que també m’inspiren molt els directors Wes Anderson o Tim Burton.

Conta’ns el perquè de la portada per a Benimaclet Entra. Els astronautes també volen fer-se un volt per Benimaclet i gau- dir de la seua agenda cultural, ja!

Pots aconseguir algunes de les teues obres en forma de tatuatges. Vols crear un exèrcit de fans per a conquistar el món? Per què tatuatges? Quin és el teu? Els tatuatges ens conten la vida de la perso- na que els porten, és una manera perfecta de donar informació extra. El meu serà un raig, crec que em defineix perfectament. Enèrgic, viu i amb ganes de fer molt de soroll.

Vaixells, pirates i sirenes, la vida pirata és la vida millor, sense estudiar, sense treballar… amb l’ampolla de rom?
Sense cap dubte. Encara que després no es puga complir. Somniar és gratis.

En la teua sèrie, La siesta, veiem uns personatges en unes abraçades eter- nes. Per què aquest tema? Per què en la migdiada? És el moment idoni per a des- connectar una estoneta. Dormir de dia, amb la teua parella, família, mascotes o objectes que et defineixen. Em pareix una escena màgica perfecta per a ser retratada.

Veient els teus cartells per a LGTB o les teues intervencions urbanes, pot la il·lustració servir d’eina per a intentar canviar el món? Estic convençut que amb la il·lustració es poden canviar mol- tes coses i considere que eixe tema és tam- bé part del meu treball.

Calendari monstruós. Quin és el millor més per a ser-ho? Viuen davall del llit? Sempre és un bon moment per a ser-ho. En el calendari cada mes està il·lustrat per un monstre i adopten els nostres costums. Això dic jo… On viuen els monstres?

Il·lustracions espacials, a qui van diri- gides? Als somiadors, però d’eixos que també toquen terra de tant en tant.

Diríem que les teua pel·lícules favo- rites són The Goonies i la seua recerca del tresor o Moonrise Kindom per la seua estètica, hem encertat? M’encanten ambdues! Encara que la meua pel·lícula favorita és Big Fish, és un conte.

Un consell per a futures generacions d’il·lustradors. Treballar molt, ser cons- tant, no desanimar-se i tindre moltes ga- nes d’inventar històries.

També pot interessar-te