Carles Dolç

Fill predilecte de la ciutat de València

L’Ajuntament progressista ha fet un canvi en l’elecció dels nomenaments. Enguany han sigut guardonats dues persones sen- zilles però que es mereixen tot, el nostre benvolgut veí Carles Dolç i la mestressa republicana Alejandra Soler.

Carles Dolç, arquitecte i urbanista, és una persona coneguda per la seua contribució històrica a la millora de la ciutat i a la seua participació en la lluita per la defensa del llit del riu Túria com a jardí mentre que la dreta valenciana defenia fer una autopista. Cal no oblidar que els béns que hui tenim com el Saler o el Jardí del Túria, han sigut gràcies a la lluita constant de col·lectius com l’AVV de Benimaclet i ciutadans com Carles Dolç.
La seua lluita sempre ha sigut defensar el nostre patrimoni històric i natural, sem- pre amb la rehabilitació com la millor via per afavorir a la ciutat sense perdre l’im- portant llegat del nostre passat. També destaquem la seua defensa del barri del Carme enfront dels projectes de prolon- gació de l’avinguda Baró de Càrcer i la rehabilitació dels magatzems El Siglo, hui Centre Octubre, impulsat per ACPV.

El més important és el seu perfil humà, una persona sempre disposada a ajudar i assessorar a qualsevol col·lectiu que po- guera patir amenaces urbanístiques, amb un compromís per recuperar la ciutat va- lorant la bona vida urbana. Un urbanista per a les persones, mai per l’especulació.

Felicitem a l’Ajuntament aquests no- menaments a persones defensores de la nostra ciutat. El 15 d’octubre, l’AVV de Benimaclet, li hem fet una xicoteta festa d’agraïment per la seua tasca, molt me- rescuda, perquè sàpiga que els seus veïns i veïnes estem agraïts a totes les persones que treballen per millorar la convivència entre nosaltres i Carles Dolç és un bon exemple de ciutadà conseqüent. A més, ens presentà el seu treball de remodelació i urbanització de l’avinguda Valladolid. Aquest treball serà entregat per l’associa- ció a l’Ajuntament perquè siga possible una millora del nostre entranyable barri.

Felicitats al nou fill predilecte de la ciutat de València, Carles Dolç.

Antonio Pérez – AVV de Benimaclet
foto: Almudena Soullard

També pot interessar-te