De sobte, el vent

BE actua · abril 2015

De sobte, el vent.
Adaptació de l’obra La visita de la vella dama, de Friedrich Dürrenmatt (Suïssa, 1921-1990).

Entrevista a Victoria Verdesotto de Teatro Círculo
per Julia Reoyo i Sven Schwinning

Teatro Circulo
Calle Prudenci Alcón i Mateu 3, bajo
facebook/teatrocirculobenimaclet
teatrocirculo.com

Foto: Caixa Fosca

Valencià

Per què s’ha triat aquesta obra: Perquè els personatges d’aquesta obra no són herois, sinó simples éssers humans, com qualsevol de nosaltres, plens de conflictes. Éssers humans en carn viva. Éssers humans en una situació límit.

Per què s’ha fet aquesta obra: Canvis, oportunitats, replantejaments. Després de més de vint anys formant part de la tradició teatral valenciana, Teatro Círculo va tancar les seues portes per a obrir unes noves al barri de Benimaclet i poder continuar donant oportunitats a noves creacions com aquesta i a la investigació teatral. Amb aquest projecte s’injecta saba nova a les arrels del Teatro Círculo i s’inicia una trajectòria que dóna l’oportunitat a gent formada, a professionals valencians del teatre, d’obrir finestres i portes noves amb un treball que veurà la llum per primera vegada aquest mes d’abril en la nova sala.

De què tracta aquesta obra: Una dona arriba al seu poble després de molts anys amb un únic propòsit: venjança. De sobte, el vent sacsarà els principis dels habitants de Güllen.

Context històric de l’obra: El concepte de temporalitat juga un paper decisiu en aquest muntatge. Atrapada en el temps i en els errors passats, presents i futurs de la humanitat, l’obra se situa en una ciutat indeterminada d’Europa, Güllen. Estèticament, l’obra podria emmarcar-se en la dècada dels anys cinquanta del segle vint.

Hi ha interactuació amb el públic? No, els assistents a la representació són espectadors del que succeeix en la ciutat de Güllen, però veient aquesta història se sentiran com en sa casa.

Personatges i característiques: Els personatges principals i detonants de la història són Clara Zachanassian i Alfred III. Clara Zachanassian torna al poble que la va veure créixer convertida en una coneguda multimilionària. Els anys han forjat a foc el seu caràcter i la ironia li permet suportar la traïció de l’amor de la seua vida i la humiliació popular que la va obligar abandonar el seu poble aquell fred dia d’hivern en què la seua ànima es va quedar congelada.

Alfred III, l’amor de joventut de Clara, viu una vida ridícula i sense aspiracions, com la resta dels habitants de Güllen, que, espentats per les dificultats econòmiques, acabaran en una situació límit.

Per què no em puc perdre aquesta obra: Perquè els actors principals d’aquesta obra sou vosaltres. Hi ha una decisió a prendre, una decisió vital.

Escena estrela: L’ensomni d’Alfred III.

Frases de l’obra: “El món em va convertir en una prostituta i jo faré del món un gran bordell.” / “Decent és tan sols el que paga, i jo, pague.” / “No puc alliberar-vos de la vostra culpa.”

També pot interessar-te