30 dias en bici

fent barri · abril 2015

Valencià

Hi ha un mes millor que abril per a traure la bici? A València, segurament no. Anar a la platja, descobrir nous camins per l’horta, fer un pícnic en el llit del Túria en flor… No són coses que es poden fer en qualsevol ciutat del món o en qualsevol temporada de l’any.

I si necessites una excusa més per a eixir en bici, enguany t’anem a donar com a mínim trenta.

#30DíasEnBici és una iniciativa que va nàixer a Minneapolis, als Estats Units, fa uns anys i que ja ha aterrat a Espanya. La idea és molt senzilla: pedalejar cada dia del mes d’abril i compartir les teues aventures en les xarxes socials (en els grups de Facebook o Twitter a través de les etiquetes #30DíasEnBici o #30DaysOfBiking). Pots donar la volta a l’illa o al món sencer, pots pedalejar sol o amb amics, pots usar la bici per a anar de compres o per a portar els teus fills al col·legi, pots anar-te’n de cicloturisme per tota la Comunitat Valenciana o pots passar a fer una besada a la teua àvia… Tot val!

A València, per tercer any consecutiu acceptarem el repte perquè més persones utilitzen la bici durant el mes d’abril. Per a això, comptem amb l’ajuda especial dels amics ciclistes de Gijón, que han posat a disposició de totes les ciutats d’Espanya i de Llatinoamèrica aquesta web, on trobaràs la secció ‘València’ i molta més informació útil (calendaris, material per a descarregar i difondre, idees, …): 30diasenbici.com

Estem preparant moltíssimes activitats per a tot el mes. Si tens una idea i vols afegir-la al calendari oficial, o si tens una activitat comercial o una associació i vols col·laborar o saber més, posa’t en contacte amb nosaltres a través del nostre Facebook: ’30 Días en Bici Valencia’.

Per a Benimaclet, que és un dels barris que més lluita per una mobilitat sostenible, tenim pensat un esdeveniment molt especial. La llibreria d’il·lustració ‘Estudio 64’ i la taverna ‘Al Paladar’ col·laboraran en aquesta iniciativa dedicada a les bicicletes i a la creativitat: un concurs per a crear el cartell per a ‘#30DíasEnBici Valencia 2016’. La tècnica és lliure, així que no li dónes límits a la teua fantasia. L’obra guanyadora serà utilitzada per promocionar l’esdeveniment del pròxim any. També hi haurà altres premis, encara que de moment no els anem a desvetllar!

Només podem dir que hi haurà també una exposició de les obres dels participants en ‘Al Paladar’ (Carrer Jaume Esteve Cubells, 5), amb festa d’inauguració, el 24 d’abril amb votació popular per a triar l’obra guanyadora.

Tens temps fins al 20 d’abril per a entregar la teua obra, en paper i en format A4, en ‘Estudio 64’ (Carrer Benicolet, 2, en la Plaça de Benimaclet). Pots llegir atentament totes les bases del concurs en aquest enllaç: 30diasenbici.com/cartelvalencia2016

Accepta el repte. Pedaleja amb nosaltres durant el mes d’abril i sent-te part de la comunitat d’alegres ciclistes més gran del planeta (30daysofbiking.com). Enguany volem arribar a 15.000 ciclistes apuntats. I, per cada 30 persones que accepten el repte, l’organització de Minneapolis es compromet a donar una bicicleta al projecte ‘Free Bikes 4 Kids’, una ONG que es dedica a restaurar bicicletes velles per a xiquets necessitats.  

Castellà

¿Existe un mes mejor que abril para sacar la bici?

En Valencia, seguramente no. Ir a la playa, descubrir nuevos caminos por la huerta, hacer un picnic en el cauce del Turia en flor… no son cosas que se pueden hacer en cualquier ciudad del mundo, o en cualquier temporada del año.

Y si necesitas una excusa más para salir en bici, este año te vamos a dar como mínimo treinta.

#30DíasEnBici es una iniciativa que nació en Minneapolis, Estados Unidos, hace unos años y que ya ha aterizado también en España.

La idea es muy simple: pedalear todos los días del mes de abril y compartir tus aventuras en las redes sociales (en los grupos de Facebook, o en Twitter a través de las etiquetas #30DíasEnBici o #30DaysOfBiking). Puedes dar la vuelta a la manzana o la vuelta al mundo, puedes pedalear solo o con amigos, puedes usar la bici para ir de compras o para llevar tus niños al cole, puedes irte de cicloturismo por toda la Comunidad Valenciana o puedes pasar a darle un beso a tu abuela… ¡Todo vale!

En Valencia, por tercer año consecutivo vamos a aceptar el reto para que más personas usen la bici durante el mes de abril.

Para ello, contamos con la ayuda especial de los amigos ciclistas de Gijón, que han puesto a disposición de todas las ciudades de España y de Latinoamerica esta web, donde encontrarás la sección “Valencia” y mucha más información útil (calendarios, material para descargar y difundir, ideas…):

Estamos preparando muchísimas actividades para todo el mes. Si tienes una idea y quieres añadirla al calendario oficial, o si tienes una actividad comercial o una asociación y quieres colaborar o saber más, ponte en contacto con nosotros a través de nuestro facebook: “30 Días en Bici Valencia”.

Para Benimaclet, que es uno de los barrios que más lucha por una movilidad sostenible, tenemos pensado un evento muy especial…

La librería de ilustración “Estudio 64” y la taberna “Al Paladar” van a colaborar en esta iniciativa dedicada a las bicicletas y a la creatividad: un concurso para crear el cartel para “#30DíasEnBici Valencia 2016”. La técnica es libre, así que no le des limites a tu fantasía. La obra ganadora será utilizada para promocionar el evento del año que viene. También habrá otros premios, pero de momento no los vamos a desvelar…

Solo podemos decir que habrá también una exposición de las obras de los participantes en “Al Paladar” (calle Jaume Esteve Cubells 5), con fiesta de inauguración el 24 de abril y -por supuesto- votación popular para elegir la obra ganadora.

Tienes tiempo hasta el 20 de abril para entregar tu obra, en papel y en formato A4, en “Estudio 64” (calle Benicolet 2, en la Plaza de Benimaclet).

Lee atentamente todas las bases del concurso en este enlace:

http://30diasenbici.com/cartelvalencia2016

Acepta el reto. Pedalea con nosotros durante el mes de abril y siéntete parte de la comunidad de alegres ciclistas más grande del planeta Tierra:

www.30dayofbiking.com/pledge

Este año queremos llegar a 15000 ciclistas apuntados. Y, por cada 30 personas que aceptan el reto, la organización de Minneapolis se compromete a donar una bicicleta al proyecto “Free Bikes 4 Kids”, una ONG que se dedica a restaurar viejas bicicletas para niños necesitados.

També pot interessar-te