Gravat i estampació

BE aprén · març 2015

Gravat i estampació
Taller a l’Escola MEME
facebook/escuelameme.benimaclet
escuelameme.com

Coordina
Patricia Concina. Gravadora i restauradora
Escola Superior d´Arts Visuals de La Cambre, Brussel·les
patriciaconcina.tumblr.com

texte: Patricia Concina
Fotos: Caixa Fosca

El taller de gravat i estampació naix a l’octubre del 2014, dins del projecte autogestionat de l’Escola d’Arts i Oficis MEME en Benimaclet, un bell espai recuperat en una antiga alqueria al nord de València. Feia 20 anys en desús, i en 2013, un col·lectiu de persones amb moltes ganes de fer coses, es va posar mà a l’obra i van crear l’Escola MEME. Una escola-taller oberta a tot aquell que vulga aprendre un ofici. Una Escola que siga diferent. Una forma diferent de créixer en coneixement. Una forma nova d’aprendre en llibertat.

El Taller de Gravat i Estampació creix contínuament cada dia, gràcies al grup de gravadors principiants i amb experiència que treballa en el taller. Està obert a tots i totes; per als que descobreixen el gravat per primera vegada i també per als que necessiten un espai per a desenvolupar els seus projectes gràfics. Hi ha un seguiment personal centrat en el procés de creació de cadascú, un espai continu de reflexió, construcció, intercanvi i diàleg, entorn de l’apassionant món de l’obra gràfica. El taller es desenvolupa durant tot l’any, per tècniques trimestrals; però qui vulga incorporar-se al taller amb un projecte personal, o per a començar de zero, pot fer-ho en qualsevol moment.

  • D’octubre a desembre
    Gravat en relleu: linografia i xilografia
  • De gener a març
    Gravat al buit: punta seca, aiguatinta i aiguafort
  • D’abril a juny
    Tècniques experimentals, additives i gravat sense color: carborúndum, collagraph, gofratge
  • De maig a juliol
    Xarrades, construcció i desenvolupament del vostre propi llibre d’artista utilitzant les tècniques adquirides.

El taller està en marxa i treballant tots els dimarts de 17 a 21h i els dissabtes de 10 a 14h. El taller disposa de taules per a la preparació de planxes i taules on elaborar els esbossos previs i dibuixos, eines bàsiques, gúbies, punta seca, papers de prova, tintes calcogràfiques, taula d’entitat de 2 m., un tòrcul preciós (platina de 130×65 cm.), una zona d’estampació, cubetes mitjanes per a banyar el paper, una pila de 60×120 cm., cubetes per a l’àcid i resiner. També, una cuina per a preparar infusions, mate i el que t’abellisca i, per últim, un pati obert on regna una bella morera, el nostre projecte d’hort urbà i un espai tranquil i solejat per a xarrar i descansar.

Podreu trobar tot el temari del taller amb una descripció detallada de totes les tècniques en la pàgina de l’Escola MEME, apartat ‘tallers’ i en ĬMāGO, grup del Taller de Gravat i Estampació de l’Escola Meme.

Tintes, paper, gúbies, fusta, metall i a estampar i a crear en l’Escola MEME!

També pot interessar-te