Flam de Carabassa

BE cuina · març 2015

Flam de Carabassa
recepta de Rubén Badia de El Carabasser

Ingredients 4-6 persones

– 35 gr de mel
– 70 gr de sucre integral de canya
– 500 gr de carabassa torrada
– 4 ous
– 100 ml de crema d’avena o arròs

facebook/elcarabasser
facebook/lacarabasseta

Valencià

Hola!

Aquesta és una recepta molt senzilla perquè tots pugueu gaudir del sabor de la carabassa torrada, un ingredient molt tradicional i complet, sobretot en aquestes dates que s’acosten les falles.

Hem comprat els ingredients en La Carabasseta. Tots són d’origen ecològic, per la seua gran qualitat i respecte al medi ambient.

1- Per a torrar la carabassa recomanem que s’òbriga en dues mitats i embolicar la part de la polpa amb un paper d’alumini per a evitar que es torre massa i conserve millor els seus sucs, introduir-la en el forn 1 hora 30 minuts a 200 °C el temps dependrà una mica de la grandària de la carabassa, si és xicoteta amb 1 hora serà suficient encara que l’experiència ens diu que les carabasses grans són més dolces.

2- Una vegada la carabassa està torrada escórrer-la una mica en un colador fi i ajuntar amb la resta dels ingredients i triturar.

3- Prescalfar el forn a 200 °C i introduir un recipient amb aigua on puga cabre el nostre motle.

4- Folrar el motle amb paper antiadherent, col·locar la mescla i tapar amb paper d’alumini, introduir en el forn al bany maria durant 40 minuts, després retirar el bany maria i l’alumini que cobreix el motle i deixar 15 minuts  més perquè agafe un to més ataronjat.

5- Traure, deixar refredar i gaudir.

Bon appétit!

Castellà

Hola!

Esta es una receta muy sencilla para que todos podais disfrutar del sabor de la calabaza asada, un ingrediente muy tradicional y completo, sobretodo en estas fechas que se acercan las fallas.

Hemos comprado los ingredientes en La Carabasseta todos de origen ecológico, por su gran calidad y respeto al medio ambiente.

1- Para asar la calabaza recomendamos que se abra en dos mitades y envolver la parte de la pulpa con un papel de aluminio para evitar que se tueste demasiado y conserve mejor sus jugos, introducirla en el horno 1h 30’ a 200ºC el tiempo dependerá un poco del tamaño de la calabaza si es pequeña con 1 h será suficiente aunque la experiencia nos dice que las calabazas grandes son más dulces.

2- Una vez la calabaza está asada escurrirla un poco en un colador fino y juntar con el resto de los ingredientes y triturar.

3- Precalentar el horno a 200ºC e introducir un recipiente con agua donde nos pueda caber nuestro molde.

4- Forrar el molde con papel antiadherente, colocar la mezcla y tapar con papel de aluminio, introducir en el horno al baño maría durante 40’, después retirar el baño maría y el aluminio que cubría el molde y dejar 15’ más para que coja un tono más anaranjado.

5- Sacar, dejar enfriar y disfrutar.

Bon appétit!

També pot interessar-te