BeCURT

BE de cine · març 2015

BeCURT 
Festival de curtmetratges de Benimaclet
facebook.com/becurtfest

Text per: Lola Gallent
Foto: Carla Soriano

Valencià

Per si de cas el barri no comptava amb prou activitats culturals, el festival BeCURT ha arribat per a fer de Benimaclet un barri del més cinematogràfic.

Després de la setena edició del festival ACURT, l’any 2013, l’equip que el gestionava des de l´Asociación Cultural Amigos de lo Rarito (ACAR) va sofrir una sèrie de canvis, donant lloc a l’actual equip, que des de fa uns mesos va maquinant aquesta nova versió del festival.                                               

BeCURT és un festival de caràcter independent i té com a objectiu la difusió de les produccions audiovisuals que contribueixen al desenvolupament i l’enriquiment del llenguatge cinematogràfic en tots els seus nivells.

En què consisteix el festival?

Tots els curtmetratges rebuts seran valorats en primera instància per un jurat heterogeni, representatiu en la mesura que siga possible de tots els col·lectius de persones que formen part del barri: els mateixos veïns de Benimaclet seran els encarregats, per mitjà dels grups de visionat, de decidir quines peces seran les finalistes i formaran part de les projeccions del festival.

D’aquesta manera, qualsevol persona interessada pot participar o formar el seu propi grup de visionat. En la web del festival (www.becurt.org) trobaràs un apartat on inscriure’t a un grup o constituir u. Aquests grups començaran a funcionar unes setmanes després de finalitzar el període d’inscripció de curtmetratges (inscripció ja tancada des del passat 28 de febrer).

Eixos curtmetratges finalistes seran projectats en alguns comerços del barri en diferents sessions. Els guanyadors també seran projectats ‘en pantalla gran’ en el cine d’estiu, que té lloc en la plaça del barri durant el mes de juliol.  

L’objectiu final del festival té com a objecte la difusió i gaudi de les arts audiovisuals dins d’un ambient quotidià, en establiments i comerços de Benimaclet. És un festival del barri i per al barri i no persegueix (ni maneja) fins econòmics.  

La cadira, protagonista en BeCURT

Els que alguna vegada han acudit a les projeccions del cine d’estiu del barri saben que agafar la cadira (i l’entrepà) és fonamental. L’equip de BeCURT està buscant la cadira més cinematogràfica, la més estiuenca, la més ‘benimacletera’, la que portaràs a les projeccions. És per això que han llançat una campanya amb el hashtag #becurt perquè pugues compartir una fotografia de la teua cadira a la nostra pàgina de Facebook. Les millors imatges seran exposades durant el festival, en el mes de juliol.

Castellà

Por si acaso el barrio no contaba con suficientes actividades culturales, el festival BeCURT ha llegado para hacer de Benimaclet un barrio de lo más cinematográfico.

Tras la séptima edición del festival ACURT en el año 2013, el equipo que lo gestionaba desde la Asociación Cultual Amigos de lo Rarito (ACAR) sufrió una serie de cambios, dando lugar al actual equipo, que desde hace unos meses anda maquinando esta nueva versión del festival.

BeCURT es un festival de carácter independiente y tiene como objetivo la difusión de las producciones audiovisuales que contribuyen al desarrollo y el enriquecimiento del lenguaje cinematográfico en todos sus niveles.

¿En qué consiste el festival?

Todos los cortometrajes recibidos serán valorados en primera instancia por un jurado heterogéneo, representativo en la medida de lo posible de todos los colectivos de personas que forman parte del barrio: los propios vecinos de Benimaclet serán los encargados, a través de grupos de visionado, de decidir qué piezas serán las finalistas y formarán parte de las proyecciones del festival.

Así, cualquier persona interesada puede participar o formar su propio grupo de visionado. En la web del festival (www.becurt.org) encontrarás un apartado donde inscribirte a un grupo o constituir uno. Estos grupos empezarán a funcionar unas semanas después de finalizar el período de inscripción de cortos (inscripción ya cerrada desde el pasado 28 de febrero)

Dichos cortometrajes finalistas serán proyectados en algunos locales del barrio en diferentes sesiones. Los ganadores serán a su vez proyectados “en pantalla grande” en el cine de verano, que tiene lugar en la plaza durante el mes de julio.

El objetivo final del festival tiene por objeto la difusión y disfrute de las artes audiovisuales dentro de un ambiente cotidiano, en establecimientos y locales del barrio. Es un festival del barrio y para el barrio, y no persigue (ni maneja) fines económicos.

La silla, protagonista en BeCurt

Los que alguna vez han acudido a las proyecciones del cine de verano del barrio saben que llevarse la silla (y el bocata) es fundamental. El equipo de BeCURT anda buscando la silla más cinematográfica, la más veraniega, la más “benimacletera”, la que vas a llevar a las proyecciones. Es por eso que ha lanzado una campaña con el hashtag #becurt para que subas una fotografía de tu silla a su página de facebook. Las mejores imágenes serán expuestas durante el festival, en el mes de julio.

També pot interessar-te