Autoconeixement Corporal i Sòl Pelvià

BE aprén · febrer 2015

Taller intensiu d’Autoconeixement Corporal i Sòl Pelvià
Dissabtes 7 i 21 de febrer 2015 de 16:30-20:30

La Alegre Conchita
C/Sant Esperit 8 Benimaclet, València

Reserves
info@laalegreconchita.com
655 64 15 15

Text: Elena Mendieta i Raquel Lobato
laalegreconchita.com

Des de fa ja alguns anys hem començat a escoltar la importància del sòl pelvià en la prevenció de la incontinència urinària sobretot en les dones amb l’ús de les boles xineses. La nostra proposta formativa vol anar més enllà, perquè el nostre sòl pelvià continua sent un gran desconegut. Què és? Com funciona? Què implicacions té el nostre sòl pelvià respecte de la resta del nostre cos? Com afecta el funcionament del nostre sòl pelvià a la vivència de la nostra sexualitat? Totes aquestes preguntes i algunes més són les que treballarem en el taller.

Som un cos, habitem, ens expressem i sentim amb ell i en ell. Aprendre a escoltar-ho, sentir-ho i cuidar-ho significa que estem cuidant de nosaltres mateixes. Que estem cultivant qui som.

I saber qui som ens situa en el centre del nostre relat, de la nostra història. El nostre sòl pelvià se situa també al centre del nostre cos… Prendre consciència d’ell, sentir-ho, moure-ho, rebaixar-ho i aprendre a cuidar-ho ens farà protagonistes de la nostra qualitat de vida i de la cerca de solucions a possibles dificultats presents i/o futures.

És per això que dues fisioterapeutes i una sexòloga s’alien per a oferir un espai d’aprenentatge i cultiu de la nostra consciència corporal i sòl pelvià. D’una banda, el treball fisioterapèutic estarà dirigit a prendre consciència de la nostra musculatura pelviana, a través d’exercicis pràctics i la visualització de l’anatomia pelviana I per altra banda, el treball sexològic per a comprendre com les dificultats en la zona pelviana afecten la vivència de la nostra sexualitat, així com afavorir eines per beneficiar l’atenció del sòl pelvià.

El taller es desenvoluparà en dues sessions combinant part teòrica amb pràctica. En una de les sessions, les fisioterapeutes podran realitzar una valoració del sòl pelvià de cadascuna de les participants, si així elles ho desitgen, i conéixer l’estat de la seua musculatura pelviana.

El taller està dirigit a tot tipus de dones, des de l’adolescència, postpart, maduresa i per a totes aquelles dones que vulguen augmentar eixa consciència, el seu mapa sensorial i eròtic i treballar des d’una perspectiva del coneixement personal. Serà un espai per a reforçar coneixements ja adquirits i poder resoldre aquells dubtes respecte a la musculatura pelviana.

També pot interessar-te