Pumpkin meets Chickpeas

cuina · gener 2015

Hola!
Vos presente aquesta recepta especial post-nadalenca. Lamentablement la fartaneria s’ha acabat! L’estil Juan Echanove ja no es porta i comencem amb l’estació detox com Gwyneth Paltrow. Però amb aquesta recepta… no et preocupes! Encara pots viure amb una smile on your lips.

Helen Westwater
La Ola Fresca

Dificultat 2/5
Temps 1 hora
Nombre de comensals 4
Ingredients:
-1 Carabassa mitjana
-2 culleradetes de romer
-2 culleradetes de sal de mar
-2 manolls d’espinac (llevar tiges grosses)
-400g de cigrons
-1 cullera de llavors de comí
-1 manoll de llavors de gira-sol
-1 dent d’all
-1 manoll de fulls de celiandre -Rodanxes fines de ceba morada crua

Salsa:
-2 tasses de iogurt
-1 tassa d’oli d’oliva
-1 cullerot de tahina (puré de sèsam) -1/2 llima espremuda
-1 cullera de mel

Gaudeix d’aquest i molts altres plats a:
La Ola Fresca
C/ Músic Magenti, 11
Dl-Dg 10:00-22:00 610026305
facebook.com/laolafresca laolafresca.com

Preparació
Pas 1 Precalfar el forn a 180o, tallar la carabassa pel mig i després en gallons amples d’ aproximadament 3 cm.
Pas 2 Posar els gallons de carabassa en la safata del forn i arruixar amb l’oli d’oliva, les escates de sal de mar i el romer. Posar al forn i torrar durant 40 minuts. La carabassa ha de quedar tendra però ferma.
Pas 3 Salsa: Mesclar el iogurt, la tahina, la dent d’all esclafat, un poc de sal, farina, el suc de llima i l’oli en un bol.
Pas 4 En una paella, fregir les llavors de gira-sol fins que comencen a fer pop i reservar. I després, en la mateixa paella, afegir un poc d’oli d’oliva i fregir els espinacs perquè s’ablanisquen un poc.
Pas 5 Netejar la paella i tornar a posar al foc amb oli d’oliva. Quan estiga calent, afegir les llavors de comí, fregir uns minuts i afegir els cigrons. Remoure tot i retirar del foc.
Pas 6 Mentre els cigrons segueixen calents, afegir la salsa que hem preparat en el pas 3 i també alguns fulls de celiandre. Emplatat Disposar 2-3 gallons de carabassa per persona en cada plat junt amb els espinacs i els cigrons en la seua salsa per damunt. Decorar amb llavors de gira-sol i unes rodanxes fines de ceba morada crua.

*Acompanya el plat amb: 200 g. de quinoa o arròs integral.

I si encara el teu glotó interior està esperant entre bastidors, pots combinar aquesta recepta amb un bon pollastre a l’ast, serà igualment deliciós. Espere que vos agrade!

I si vols conéixer més receptes i apren- dre anglés, podeu apuntar-vos als nostres tallers Cook, Bake & Learn English, els últims dissabtes de cada mes en La Ola Fresca.

També pot interessar-te